TAKEOFFANTWERP-ALLIANCE

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE streeft naar een beter klimaat voor ondernemende jongeren in Antwerpen. 

TAKEOFFANTWERP-ALLIANCE ondersteunt jongeren, studenten en intermediairen vanaf de exploratie van ondernemingszin, het ontwikkelen van ondernemerschap tot het uitbouwen van startups. Hiervoor werkt de Alliance aan een duurzame samenwerking in een netwerk dat  ondernemende jongeren samen brengt, opvolgt en de weg wijst naar de juiste kennis op het juiste moment. 

TAKEOFFANTWERP-ALLIANCE maakt deel uit van de ecosystemen voor jong ondernemerschap in studentensteden met steun van VLAIO, Hermes en EFRO in samenwerking met stad Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Universiteit Antwerpen, Hogere Zeevaartschool, SINC en VOKA.

Voor wie?

Voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die wonen, werken en/of studeren in Antwerpen

Wat kan je verwachten?

TAKEOFFANTWERP-ALLIANCE gebruikt een platform waar jongeren en intermediairen het aanbod rond ondernemerschap in Antwerpen terugvinden en waar de copromotoren de opvolging, data en vooruitgang van het aanbod en de jongeren kunnen monitoren. Er worden bruggen geslagen tussen het bestaande aanbod in Antwerpen en obstakels die (toekomstige) ondernemende jongeren ervaren worden weggewerkt.  

Daarnaast worden acties opgezet waarbij je beroep kan doen op ondersteuning, informatie en je verder gestimuleerd wordt in je ondernemerschap. Je wordt uitgedaagd om ideeën en dromen in de praktijk uit te werken, bij voorkeur op een innovatieve en interdisciplinaire manier. Je sluit aan bij een netwerk van expertise, aanbod, partners, bedrijven en andere jongeren rond het brede thema ondernemen, in al zijn vormen in alle sectoren.

Hoe pakken we dit aan?

  • Relevante kennis rond het bevorderen van intrapreneurship en nieuwe vormen van ondernemerschap worden samengebracht en / of verder ontwikkeld.  Ook de toegang tot deze kennis wordt geoptimaliseerd. 
  • Verschillende vernieuwende initiatieven, aanvullend t.o.v. de eigen werking van alle actoren. 
  • Ondersteuning van personen die een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van het ondernemend vermogen van de brede doelgroep met een onderscheid tussen contactpunten en changemakers.
Thema's
Partner
TAKEOFFANTWERP-ALLIANCE