Alles over productiesoftware voor kmo's (kick-off industrie 4.0-proeftuin)

Wat betekent betaalbare, flexibele én schaalbare productiesoftware voor jouw bedrijf? Ontdek het tijdens dit eerste event van de nieuwe industrie 4.0-proeftuin 'MES4SME', die de onderzoeksgroep Industrial Systems Engineering (UGent) met steun van VLAIO organiseert. MES staat voor Manufacturing Execution System. Tijdens dit grootst opgezette discussieforum komen aanbieders en eindgebruikers met elkaar in contact. Bovendien worden heel wat industriële cases besproken en gedemonstreerd. Ideaal voor productiebedrijven met vragen of uitdagingen op het vlak van productiesoftware.
MES4SME is dé proeftuin voor alle kmo's met vragen rond productiesoftware.

Dit event is afgelopen

Doelstelling

Samen met verschillende technologiepartners organiseert de onderzoeksgroep Industrial Systems Engineering van de UGent een discussieforum voor de doelgroep om, naast een aantal algemene inzichten en een technologie overzicht, heel wat industriële succesverhalen te bespreken en te demonstreren. Een ideaal moment dus voor wie met vragen of uitdagingen zit. Bedrijven krijgen daarnaast ook de mogelijkheid om een korte pitch te geven van hun huidige uitdagingen op digitaal vlak.

De MES4SME-proeftuin wil een brede groep aan eindgebruikers informeren, adviseren en begeleiden bij het analyseren en uitwerken van een productiesoftware-traject. Als deelnemend bedrijf krijg je een overzicht van MES 4.0-technologie, toegepast in een realistische en configureerbare experimenteeromgeving. Verder kan je de kosten en baten van een eigen businesscase beter inschatten, én zal je uiteindelijk sneller en kosten-efficiënter een MES-traject kunnen afleggen.

Doelgroep

Dit kick-off event richt zich tot alle kmo-productiebedrijven uit allerhande sectoren die de stap willen zetten naar het invoeren van een MES/productiesoftware en die, mede door enkele specifieke eisen (grote productvariatie, kleine aantallen, grote flexibiliteit), onvoldoende zicht hebben op de mogelijkheden ervan en/of er niet in slagen om dit kostenefficiënt en laagdrempelig te doen.

Er is speciale aandacht voor bedrijven met 20 tot 100 werknemers, met een maximale omzet van 10 miljoen euro. Maar iedereen die met vragen/uitdagingen zit, kan op dit event terecht voor een zicht op de mogelijke oplossingen.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 150 / € 120 euro (korting leden Agoria-Voka)
Organisator
Industrial Systems Engineering (UGent)

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Industrial Systems Engineering (UGent) Maalbeekstraat 10 IZ 2 Vijverdam 8790 Waregem