Atrium lokale mandatarissen

Je wil werk maken van een aangename leefomgeving en een betere omgevingskwaliteit in jouw gemeente, stad of provincie? Je bent op zoek naar concrete handvaten en je wil daarover graag van gedachten wisselen met collega-mandatarissen?

Dit event is afgelopen

In maart 2023 organiseert het Departement Omgeving in samenwerking met Vlaanderen Circulair in plaats van vijf fysieke sessies een digitaal Atrium voor Lokale Mandatarissen voor alle burgemeesters, schepenen en gedeputeerden ruimtelijke ordening, milieu & klimaat en algemeen directeurs. Deze keer nodigen we ook de lokale mandatarissen met de bevoegdheid economie, landbouw, groen, openbare werken en/of wonen uit voor een maximale kruisbestuiving.

Circulariteit

Op woensdag 1 maart 2023 (namiddag) gaan we in op het thema circulariteit in het omgevingsbeleid. Bent u als lokaal bestuurder mee verantwoordelijk voor het ruimtelijk beleid van de toekomst, duurzame economie, milieu- en klimaatdoelstellingen, landbouw, groen of openbare werken? Dan kunt u niet meer om de principes van de circulaire economie heen. Wat is het strategisch belang ervan? Hoe kan dit bij een lokaal bestuur vorm krijgen, welke voorbeelden zijn er en welke instrumenten?  

We gaan in gesprek met Vlaanderen Circulair en lokale bestuurders over het draagvlak voor en de kansen en implementatie van een circulaire economie en samenleving. Aansluitend wisselen de aanwezigen kennis en ervaringen uit tijdens een digitaal rondetafelgesprek in kleine groepen.

Waar en wanneer?

Dit atrium gaat door via Microsoft Teams. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan tot 2 dagen vooraf. 

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Departement Omgeving i.s.m. Vlaanderen Circulair

Dit event is afgelopen