Circular Economy Connect

<p>Het doel is het uitwisselen van kennis, ervaringen en goede praktijken rond circulaire economie. Het netwerk van geëngageerde circulaire bedrijven evolueerde naar een werkgroep waarin we via peer-to-peer learning in detail in gaan op concrete uitdagingen. Interesse en goesting om deel uit te maken van deze exclusieve groep? Schrijf je nu in!</p>

Dit event is afgelopen

Elke onderneming in de technologische sector, los van grootte of activiteit, kan voordeel halen uit een circulaire aanpak. Maar toch zijn er geen pasklare antwoorden te vinden voor hoe u als onderneming daadwerkelijk met circulaire economie aan de slag kan. Onze ervaring leert dat bedrijven vooral kunnen leren uit elkaars goede én mindere ervaringen. Daarom lanceerden Agoria & Sirris al in 2016 het lerend netwerk Circular Economy Connect. Het lerend netwerk is een exclusieve community van en voor technologiebedrijven die circulaire projecten realiseren in een bedrijfscontext. De focus ligt op het uitwisselen van kennis, ervaringen en goede praktijken. Het gezamenlijke doel is bij te dragen aan de uitbouw van een meer circulaire economie.

Een greep uit de thema’s

Samen met de leden van het lerend netwerk selecteren we de thema’s op basis van concrete businesscases en gemeenschappelijke uitdagingen. Onder de onderwerpen die in eerdere cycli aan bod zijn gekomen, vindt u onder andere:

  • Ecosysteembenadering & circulaire waardeketens
  • Het meten van circulariteit
  • Financiering van circulaire bedrijfsmodellen
  • Organisatorische wijzigingen die circulaire strategieën faciliteren
  • Openbare aanbestedingen en circulaire economie
  • Marketing  van circulaire producten en diensten
  • Aankomende wet-en regelgeving

Praktisch

Agoria & Sirris zullen in totaal maar liefst 2 keer een cyclus van 4 sessies organiseren gedurende een periode van één jaar. Bedrijven die starten met circulaire economie nemen deel aan de cyclus "Inspired" en bedrijven die al verder gevorderd zijn nemen deel aan de cyclus "Advanced".. 

De sessies gaan doorheen het jaar door bij één van de bedrijven van het netwerk. De gastbedrijven krijgen de kans om voor hun lopende projecten of uitdagingen  specifieke feedback of input te verkrijgen.  

We plannen ook twee kortere online sessies waarin we (internationale) experten en inspirerende betrokkenen aan het woord laten.

  • Looptijd: Oktober 2023 -  Juni 2024
  • Kick off Sessie: 12 oktober en duurt een volledige dag.
  • Prijs:
    • Bedrijven in Vlaanderen of leden van Agoria : € 800. Per bedrijf kunnen 2 personen deelnemen per ticket.
    • Bedrijven buiten Vlaanderen: €2579

Reserveer nu al uw plaats

Interesse en goesting om deel uit te maken van de exclusieve groep van voorlopende bedrijven van CE Connect? Neem contact met ons op, zodat we een intakegesprek met u kunnen inplannen om uw uitdagingen en concrete verwachtingen te bespreken. De opschaling naar een circulaire economie is ingezet. Zorg ervoor dat één van de doorbraken in het circulaire landschap bij u wordt gerealiseerd.

Deelnameprijs
800 euro
Organisator
Agoria

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Agoria Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel