De Gentse Startersdagen: lanceer de ondernemer in jezelf

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Broed je op een keigoed idee en ben je klaar om uit te breken? Of ben je net gestart met je onderneming? Ontdek de ondernemer in jezelf en registreer je voor een of meerdere van de 20 inspiratiesessies en events tijdens De Gentse Startersdagen van 19 tot 29 november. Gedurende 10 dagen kom je er alles te weten over boekhouden, financiële plannen, businessplannen, pop-ups, subsidies, financieringsplannen en zoveel meer.

Dit event is afgelopen

Sterker in je ondernemersschoenen

Met De Gentse Startersdagen brengt de Stad Gent diverse spelers uit de Gentse ondernemerswereld samen en toont ze burgers met ondernemerszin de weg naar het ruime aanbod op de markt. Daarnaast is het ook de uitgelezen kans om de eigen producten, diensten en ondersteuning van de Stad toe te lichten. Zo wil de Stad niet enkel een stad zijn waar veel ondernemers starten, maar ook een plek waar ondernemers doorgroeien, dag na dag.

Het ruime aanbod aan inspiratiesessies en events moet iedereen ervan bewust maken dat een goed voorbereid ondernemer een sterkere ondernemer is. Net daarom is er ook ruimte voor specifieke doelgroepen zoals 50-plussers of nieuwkomers. en komen bepaalde thema’s zoals personeel en duurzaamheid ook aan bod.

“Het ondernemersvertrouwen staat heel hoog. Gent is en blijft een aantrekkelijke plek om je ondernemersplannen te lanceren. Zo zijn er in Gent in 2021 al 15% meer startende ondernemers ten opzichte van 2020 en zelfs 5% meer dan het recordjaar 2019. We zijn bovendien ook de start-up hoofdstad van België. Die rol willen we de komende jaren nog concreter invullen door in te zetten op het aantrekken en ondersteunen van specifieke sectoren en het actief zoeken naar investeerders. Met De Gentse Startersdagen creëren we een nóg duurzamer en toekomstbestendiger klimaat voor Gentse ondernemers”. - Sofie Bracke, Gents schepen van Economie, Handel, Sport en Haven

Slotevent De Starters Up Date

Op 29 november sluit de Stad het initiatief af met de Starters Up Date in het Gentse stadhuis. Tijdens dit netwerkevent voor startende ondernemers ontdek je inspirerende verhalen van o.a. fietskoerierdienst Cargo Velo en glasraamspecialist Atelier Mestdagh. Ondernemerscoach Majorie Meul geeft je nog extra tips om te netwerken aan de bar achteraf. Inschrijven voor de Starters Up Date doe je hier.

Met dank aan de partners

Voor dit initiatief sloeg de Stad Gent de handen in elkaar met tal van partners: UNIZO Oost-Vlaanderen, Voka Oost-Vlaanderen, Syntra Midden-Vlaanderen, The Box Vlaanderen, Integraal vzw, Acerta, Partena Professional, Besox, Starterslabo, WinWinner, The Harbour, Dienst Werk en Activering van de Stad Gent, imec, The Circular Hub, DO! Gent en NSZ. Dankzij deze partners biedt de Stad Gent een sterk programma aan tijdens De Gentse Startersdagen.

Organisator
Stad Gent

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Diverse locaties 9000 Gent