DIGILAB cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Tijdens 3 interactieve sessies worden je technieken en processen aangereikt om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Weet dat vandaag 1 op 4 van de kmo's op één of andere manier te maken krijgen met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein.
digi trajecten

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur

In dit digi-lab...

  • helpen we je verder met het identificeren van de mogelijke doelwitten in jouw organisatie met een overzicht van mogelijke bedreigingen (bv. phising, DDoS-aanvallen ...)
  • lichten we een overzicht van de mogelijke beschermingsmaatregelen (inzake infrastructuur, bewustwording bij medewerkers ...) toe aan de hand van cases.

De 3 sessies moeten jou verder helpen om de cyberbeveiliging in het bedrijf te versterken.

Programma

Sessie 1 | Is mijn organisatie een doelwit en waarom?

 In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe wat de businessrisico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om de mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaatsvinden en helpen je bij het herkennen van verschillende types aanvallen (bv. phishing, DDoS-aanvallen, LAND-aanvallen ...)

Sessie 2 | Hoe kan ik me beschermen? Toelichting van enkele cases

We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich voldoende te beschermen tegen cyberdreigingen. Hoe kan je jouw doelwitten beter beschermen tegen een aanval over het internet om controle te krijgen over jouw systemen of om gevoelige informatie te bemachtigen? Dit zijn meer dan enkel IT-technische maatregelen die nodig zijn.

Sessie 3 | Casebespreking en opstellen actieplan

Tot slot bundelen we alle kennis uit de voorgaande sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan kan opstellen om je cyberbeveiliging te versterken, door een goede combinatie van verschillende maatregelen (technische, procedures, opleiding, recoveryplan ...)

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550
Organisator
Voka i.s.m. Deloitte Private

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur