Digitech for cities: digitale voorstellingen van de stedelijke omgeving

Data maken steeds meer deel uit van onze leefwereld. Ook in een stedelijke context worden er steeds meer gegevens verzameld die ons inzicht kunnen geven in hoe het gesteld is met de leefomgeving, hoe we met energie omgaan, hoe we ons bewegen enzovoort.

Dit event is afgelopen

Om op een doordachte manier met die data aan de slag te gaan, wordt er steeds vaker gewerkt met digitale voorstellingen van de stedelijke omgeving. Dergelijke digitale oplossingen moeten overheden in staat stellen om beleid op te volgen en voor te bereiden, en zelfs te gaan voorspellen wat de gevolgen van ingrepen of beslissingen zouden zijn.

Zulke systemen bouwen is natuurlijk niet evident: er moeten diverse types data verzameld worden, gecombineerd en bruikbaar gemaakt, weergegeven op een toegankelijke maar accurate manier op kaarten, in 3D-modellen, dashboards enzovoort, vergezeld van de nodige context, én op een manier die betaalbaar en proportioneel is met wat men wil bereiken. Om zoiets waar te maken heb je bovendien nood aan nauwe samenwerking tussen overheden, bedrijven en kennisinstellingen.

Deze sessie duikt dieper in dit onderwerp door met ervaringsdeskundigen aan de slag te gaan en een aantal openliggende kwesties op tafel te leggen. Ze is expliciet gericht op verschillende partijen uit de triple helix (overheden, bedrijven, kennisinstellingen) om complexe en gezamenlijke uitdagingen onderling bespreekbaar te maken. Dien dus zeker een onderwerp in dat jij graag open wil bespreken op de verschillende gesprekstafels tijdens deze boeiende dag.

Leg een kwestie op tafel of kaart een uitdaging of probleem aan!

Tijdens deze sessie willen we alle deelnemers de kans geven een kwestie, een uitdaging of probleem aan te kaarten waar ze vandaag op botsen. Dit kan breed gaan, maar heeft steeds te maken met het bijeenbrengen van data om digitale voorstellingen van de stedelijke omgeving te maken.

Deelnameprijs
€ 100
Organisator
Flanders Technology & Innovation
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Corda Campus, Corda 3 Kempische Steenweg 307 3500 Hasselt