Doe je export naar het VK? Bereid je goed voor op 1 april 2021!

Met dit webinar willen we de door de Brexit getroffen bedrijven nogmaals sensibiliseren dat vanaf 1 april 2021 aanvullende regels van kracht zijn!

Brexit concept met vlag EU en vlag UK in andere richting

Dit event is afgelopen

 

Update 12 maart 2021:

Gisteren 11 maart kondigde de Britse Regering een nieuwe tijdslijn aan voor de invoering van haar grenscontroles voor geïmporteerde goederen. De 2e fase van het Border Operating Model gaat niet in op 1 april 2021 maar op 1 oktober 2021.

Zodra wij meer details kennen, zullen wij je verder informeren. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de Brexit update voor bedrijven

 

Bereid je voor: nieuwe verplichtingen bij export naar het VK

Vanaf 1 april gelden bijkomende voorschriften voor de uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk van producten van dierlijke oorsprong, zoals vlees, zuivelproducten, eieren en samengestelde producten, alsook van plantaardige producten zoals groenten en fruit. Over de aankomende veranderingen lees je meer hier op onze Brexitwebsite.

Het 'Border Operating Model'

Als je dergelijke producten vanaf 1 april wil uitvoeren, zal jouw invoerder deze zendingen vooraf moeten aanmelden bij de Britse overheid. Deze voorschriften zijn beschreven in 'The Border Operating Model', het Britse operationele model. Ook zal je een gezondheidscertificaat of een fytosanitair certificaat moeten aanvragen bij het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen. 

Fytosanitair- en gezondheidscertificaat?

Concreet zal een fytosanitair certificaat verplicht zijn voor de uitvoer van groenten en fruit naar het VK. Een gezondheidscertificaat zal eveneens verplicht zijn voor de uitvoer van producten van dierlijke oorsprong zoals vlees, zuivelproducten, eieren, enz.. Deze certificaten zal je binnenkort hier terugvinden op de FAVV-website.

Bereid je alvast goed voor door de verschillende modellen van certificaten voor producten van dierlijke oorsprong te bekijken die de Britse autoriteiten hier op hun website hebben gepubliceerd.

Programma:

Tijdens dit webinar zullen VLAM, FAVV en de dienst Douane en Accijnzen van de federale overheid meer info geven aan betrokken bedrijven:

  • VLAM: Brexitconsultant Ward Verberck
  • FAVV: Diensthoofd internationale betrekkingen Leslie Lambregts
  • Douane: Attaché & Brexit coordinatie Douane en Accijnzen, Jeroen Sarrazyn
  • Q&A

Inschrijven?

Schrijf je snel in via deze link! De link naar de sessie ontvang je na inschrijving en ten laatste op 15 maart. 

 

Een vraag over Brexit?

Raadpleeg hier de Brexitpagina van VLAIO, of stel je vraag aan onze Brexit helpdesk via brexit@vlaio.be. Specialisten van Enterprise Europe Network, Flanders Investment & Trade (FIT) en VLAIO staan voor je klaar met antwoorden en advies op maat!

Brexit update voor bedrijven

Blijf ook op de hoogte van het laatste Brexitnieuws door je in te schrijven voor de Brexit update voor bedrijven en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.

 
Organisator
VLAM, FAVV, Douane

Dit event is afgelopen