Exportdocumenten & Incoterms

Wie bij zakendoen niet internationaal denkt, zet zichzelf vaak meteen buitenspel. Door deze trend is het aantal internationale handelstransacties de jongste jaren enorm gestegen. Voor een vlot verloop daarvan is een correcte documentatie meer dan ooit van belang. Deze opleiding maakt je hierin volledig wegwijs

Dit event is afgelopen

De internationale goederenstroom groeit jaar na jaar. Hierdoor is het voor zowel overheid als bedrijven onmogelijk om nog alle goederen effectief te controleren. 

Om controles achteraf mogelijk te maken, ligt de focus nu sterk op de controle van de bijhorende documenten. Dat verschillende landen soms elk hun eigen wetgeving hanteren, maakt die oefening er niet eenvoudiger op. Bedrijven die goederen naar het buitenland willen uitvoeren, kunnen alleszins niet voorbij aan de nodige exportdocumenten en Incoterms. In deze tweedelige opleiding kom je alles te weten over het juiste gebruik van deze documenten. 

In de eerste sessie op 9 november leer je alle ins en outs van Incoterms en douanedocumenten. In een tweede sessie op 16 november leer je meer over transportdocumenten, certificaten van oorsprong, en het platform Access2markets van de Europese Unie.

Spreker van deze specifieke opleiding voor ondernemers en medewerkers die goederen exporteren, is Lieve Lombaert (Lova Consultants). Met meer dan 35 jaar ervaring in de transportsector helpt ze ondernemers met vragen rond logistiek management, internationale handel en betalingstechnieken, douane en de financiering van internationale transacties. 

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
550 euro (excl. btw)
Organisator
Voka i.s.m. VLAIO
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Markgravestraat 12 2000 Antwerpen