Factory of the Future (Oost)

Uniek is dat we bedrijven van de maakindustrie samenbrengen bij Factories of the Future, mét Vlaamse digitale technologiebedrijven die concrete toepassingen op de productievloer gerealiseerd hebben bij Factories of the Future. Agoria hecht veel belang aan Factories of the Future, om de productiviteit van onze bedrijven te verbeteren, en om zo bij te dragen aan een welvarende, duurzame en levenslang lerende samenleving.

Dit event is afgelopen

Daarom lanceren we een lerend netwerk rond de 7 transformaties van de Made Different methodologie, en brengen we aan deelnemers inzichten én oplossingen om belangrijke stappen te kunnen zetten richting Factory of the Future. Naast een belangrijke focus op hoe productiviteit verhoogd kan worden door nieuwe, marktrijpe en haalbare technologie, schenken we vooral ook aandacht aan duurzaamheid en aan een aanpak waarbij de mens centraal staat in een "human centered" organisatie.

Agoria biedt hierbij expert-ondersteuning aan in de verschillende thema’s. Best practices komen aan bod. We brengen u in contact met een ruim netwerk van bedrijven uit de maakindustrie, technologie-aanbieders en kennisinstellingen.

Doelgroep

Met dit lerend netwerk wil Agoria bedrijfsleiders, operationele verantwoordelijken en HR-verantwoordelijken van verschillende bedrijven de kans bieden om elkaar op regelmatige tijdstippen te ontmoeten, kennis uit te wisselen en oplossingen te vinden voor gedeelde uitdagingen. Dit netwerk is bedoeld voor Vlaamse bedrijven ten oosten van de as Antwerpen-Brussel; een maand later starten we met een gelijkaardig netwerk in West- en Oost-Vlaanderen en West-Brabant. 

Deelnemers zullen de presentaties ontvangen. Van de deelnemers wordt vóór elke sessie enige voorbereiding verwacht, opdat de sessie zo praktisch en optimaal mogelijk kan ingevuld worden. Bijstand tussen de verschillende workshops wordt verleend om inhoudelijke vragen van de deelnemers te beantwoorden. Datums zijn indicatief, en zullen minstens twee weken vooraf bevestigd worden met verdere details. 

Programma

Eco transformatie (sessie bij Borit in Geel – vrijdag 15 september)
“Door voorop te lopen op het gebied van een milieubewuste productie - een productie waarbij economie en ecologie met elkaar in balans zijn - profiteren bedrijven van voordelen, zoals kostenbesparing, lagere risico's m.b.t. de levering van grondstoffen en een goed duurzaam imago.” Aan de hand van een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden tonen experten hoe je efficiënter kan omgaan met energie en met materialen, en hoe je buiten de grenzen van je eigen bedrijf materiaalkringlopen kan sluiten en hoe je kan deelnemen aan een project over circulaire economie.

Integrated engineering en digital factory (sessie bij VCST in Sint-Truiden - vrijdag 13 oktober)
"De fabrieken die vandaag in staat zijn om met dezelfde productie-efficiënte, kleine lotgroottes producten af te leveren zonder compromissen te nemen op vlak van productkwaliteit, hebben een concurrentieel voordeel." Integrated engineering (PLM, MBSE, digital twin...) en doorgedreven digitalisatie op de productievloer zijn hiervoor de belangrijkste transformaties. Experten tonen je hoe je alle data in de productie correct koppelt en hoe je inzichten uit deze data haalt om slimmer te produceren.

Human Centered Organisation en networked factory (sessie bij Provan in Genk - vrijdag 10 november)
“Bedrijven zijn meer en meer in staat extern geleerde vaardigheden binnen de eigen organisatie slim te hergebruiken. Bedrijven ontwikkelen hun producten, productieprocessen en diensten met de volledige (digitale) waardeketen in gedachten. Ze evolueren van solisten naar genetwerkte organisaties die risico en kapitaal delen in ecosystemen om zo hoogwaardige innovaties mogelijk te maken.” Hoe is Provan tewerk gegaan om samen met de medewerkers een Factory of the Future te bouwen waarbij de medewerker centraal staat ? En wat betekent dat voor hen ? Hoe worden zij betrokken en welke taken en rollen krijgen zij in de Human Centred Organisation? En welke lessen trekt Provan hieruit? Met welke digitale oplossingen ondersteun je dit op de productievloer ?

Advanced & Smart Manufacturing (sessie bij ZF Wind Power in Lommel - vrijdag 8 december)
"Advanced Manufacturing is gebaseerd op de inzet van de modernste productiemiddelen. Factories of the Future ontwikkelen hun eigen processen op hun state-of-the-art productie-apparaat, en beschikken zo over productieprocessen die wereldwijd uniek zijn. Smart Manufacturing betekent slim gebruik maken van de capaciteiten van medewerkers en van technologie, tot zelflerende productiesystemen." "Advanced Manufacturing" bij ZF betekent heel erg nauwkeurig slijpen van grote tandwielen. Op vlak van "Smart Manufacturing" zijn lot-grootte 1 en first time right hier zeer belangrijk ! 

Terugkom moment met netwerklunch (tbd).

Praktisch

Het lerend netwerk wordt georganiseerd binnen het industrie partnerschap met VLAIO. Schrijf nu snel in, want de plaatsen zijn beperkt! 

De volledige kostprijs voor deelname aan het lerend netwerk bedraagt € 2.579. De eigen bijdrage van het deelnemende bedrijf bedraagt 800€, dankzij de tussenkomst van VLAIO. Binnen deze bijdrage kunnen 2 personen van eenzelfde bedrijf deelnemen.

Het lerend netwerk wordt georganiseerd binnen het industrie partnerschap.  Voor de kmo-portefeuille komt dit initiatief niet in aanmerking.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
2579 euro
Organisator
Agoria

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Borit Lammerdries 18e 2440 Geel