Get Smart Live - Smart Region Office

Vlaanderen zet al jaren in op digitale innovatie. De Vlaamse Regering heeft dan ook ambitie om Vlaanderen de Europese koploper te maken op vlak van slimme regio’s. Een belangrijke schakel om dat te realiseren is de Smart Region Office, een samenwerking tussen het Agentschap Binnenlands Bestuur, Digitaal Vlaanderen en VLAIO.

Dit event is afgelopen

Dit virtueel team werkt samen met Vlaamse entiteiten, de lokale besturen, kennisinstellingen en de bedrijven om initiatieven, standaarden en goede prakijken te delen en te coördineren. Hun doel is om steden en gemeenten met gelijkaardige uitdagingen samen te brengen, maar ook om slimme toepassingen zoveel mogelijk gemeenschappelijk aan te besteden en te implementeren.

Op 19/1 komt Nils Walravens van VLAIO de werking nader toelichten en de relevantie voor de lokale besturen bespreken. Wie prangende vragen over het smart city gebeuren in Vlaanderen heeft, is bij Nils aan het juiste adres. Tijdens deze Get Smart Live sessie wordt ook informatie gegeven over de nieuwe City of Things oproep van VLAIO. Zit je nu al met projectideeën? Schrijf je dan zeker in!

Nils Walravens in adviseur smart cities bij VLAIO, het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Hij volgt er de verschillende smart city projecten van VLAIO op en geeft mee vorm aan de jaarlijkse City of Things oproep. Daarnaast is Nils ook de vertegenwoordiger van VLAIO in de Smart Region Office. Nils is bijna 15 jaar onderzoeker geweest bij imec-SMIT aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij in 2016 zijn doctoraat in de Media- en Communicatiestudies haalde rond smart city businessmodellen.

Get Smart Live: online inspiratiereeks

Tijdens Get Smart Live nodigt WVI interessante sprekers uit om op een uur tijd te vertellen over actuele ontwikkelingen op het vlak van innovatie, digitale transformatie en smart cities.

Organisator
WVI

Dit event is afgelopen