Infosessie: Hoe maak ik een exportplan?

Een exportplan geeft je een eerlijk beeld van de sterktes en zwaktes van jouw onderneming. Het is ook de rode draad in jouw exportstrategie. Die moet immers onderweg regelmatig worden geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.

Dit event is afgelopen

Zijn al jouw producten wel geschikt voor export en, specifieker, voor jouw doelmarkt? En welke markten zijn best geschikt?

De antwoorden op deze belangrijke vragen maken vaak het verschil tussen succes en falen in het buitenland. Export brengt namelijk enkele typische risico’s met zich mee, zoals andere betalingsculturen en wisselkoersschommelingen. Tegen de meeste risico’s kan je je gelukkig beschermen. Ook het financiële plaatje moet kloppen. Een goede financiële planning met duidelijke mijlpalen en minimale doelstellingen is dan ook onontbeerlijk.

Laat niets aan het toeval over: via een systematische en doordachte bedrijfsplanning worden jouw exportambities realiseerbaar. Een exportplan wordt jouw persoonlijke draaiboek, gebaseerd op realistische verwachtingen en deadlines.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Voka i.s.m. VLAIO - FIT

Dit event is afgelopen