Infosessie Marie Skłodowska-Curie acties (MSCA) in Horizon Europa

Deze infosessie over Marie Sklodowska-Curie acties (MSCA) in Horizon Europe wordt georganiseerd door de Nationale Contactpunten (NCP's) voor MSCA in België om toekomstige potentiële aanvragers en onthaalinstellingen uit zowel de academische als de niet-academische sector te informeren over de verschillende acties en oproepen tot het indienen van voorstellen in het kader van MSCA.

Dit event is afgelopen

De MSCA heeft tot doel een excellente onderzoeksbasis in Europa te creëren door onderzoeks- en opleidingsbeurzen aan te bieden om onderzoekers uit te rusten met nieuwe kennis, vaardigheden, internationale en intersectorale ervaring. Het staat open voor alle onderzoeksgebieden en onderzoekers van alle nationaliteiten. Subsidies voor onderzoek en opleiding kunnen worden aangevraagd via vijf acties, in het kort:

  • Doctoral Training Networks gericht op doctoraatsstudenten;
  • Postdoctorale Fellowships gericht op postdoctorale onderzoekers;
  • Personeelsuitwisselingen voor elk type onderzoekspersoneel;
  • Medegefinancierde (inter)nationale en regionale opleidingsprogramma's gericht op (post)doctorale onderzoekers;
  • Publieksvoorlichtingsevenementen die erop gericht zijn onderzoek en onderzoekers dichter bij het grote publiek te brengen.

Tijdens deze infosessie zal een overzicht worden gegeven van de verschillende acties en oproepen tot het indienen van voorstellen en zullen de mogelijkheden voor samenwerking tussen het bedrijfsleven en de academische wereld worden belicht.
 
Wegens de maatregelen in verband met de huidige covid-19-pandemie is deze infosessie volledig virtueel. Deelname aan deze webinar is gratis en staat open voor elke onderzoeker in elk carrièrestadium die een aanvraag wil indienen bij een Belgische onthaalinstelling of voor elk personeelslid van een Belgische onthaalinstelling (zowel uit de academische als de niet-academische sector). Inschrijven is verplicht en kan tot 12 maart. U hebt de mogelijkheid om in dit stadium al uw vragen in het inschrijvingsformulier te stellen. Maak van deze gelegenheid gebruik, aangezien alle vooraf gestelde vragen in de desbetreffende presentaties aan bod zullen komen. Na elke presentatie zal er tijd zijn voor vragen en antwoorden via chat, maar waarschijnlijk zullen meer vragen worden beantwoord in het tijdsbestek van het webinar als de meeste vragen al van tevoren zijn gesteld.
 
Het programma en het inschrijvingsformulier zijn beschikbaar op de webpagina van de infosessie

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
NCP Flanders & NCP's voor MSCA in België

Dit event is afgelopen