Klimaatneutraal tegen 2050? Subsidieer jouw energietransitie

Hoge energieprijzen en een grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zorgen ervoor dat ondernemingen meer dan vroeger hun energieverbruik verminderen, eigen energie produceren en zoveel mogelijk processen elektrificeren en digitaliseren. Ook om de ambitieuze klimaatdoelstellingen van Europa te behalen, zal de energietransitie in volle vaart moeten worden gerealiseerd. Dit alles vraagt grote investeringen van bedrijven. Gelukkig zijn er mogelijkheden om die te financieren.

Sprekers: Peter Lesage (VLAIO) en Kenneth Stulens (Voka - KvK Limburg)

Dit event is afgelopen

Loop jouw groene subsidies niet mis

Zuiniger, slimmer en groener... Een klimaatneutraal Europa tegen 2050: Als die doelstelling wordt behaald leven en werken we binnen minder dan 30 jaar met een minimale impact op het klimaat. Jouw onderneming speelt hierin een cruciale rol: want in bedrijven en op de baan moeten we afstappen van stookolie, aardgas en benzine of diesel. Zo beperk je niet alleen de opwarming van de aarde maar zet je ook in op energieonafhankelijkheid en een concurrentieel voordeel voor jouw onderneming. Samen brengen we mee de stroom in beweging en maken we de energietransitie waar.

Keynotesprekers van de dag

Maar wat zegt het financiƫle plaatje? Peter Lesage weet als bedrijfsadviseur bij VLAIO jou wegwijs te maken in de subsidiemogelijkheden voor groene investeringen zoals o.a.: Ecologiepremie+, GREEN investeringssteun en tal van andere opties. Daarnaast brengt Kenneth Stulens, adviseur duurzaam ondernemen Voka - KvK Limburg, jou meer context over hoe Voka jou ondersteunen m.b.t. de energieswitch.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Voka i.s.m. VLAIO en Elia

Dit event is afgelopen