Lab Opstellen en uitrollen van een digitaal projectplan

De Corona pandemie stelde ondernemers voor verschillende uitdagingen. De versnelde digitale transformatie is daar een van. Een digitale transformatie van je organisatie maakt deze efficiënter en ondersteunt de groei van het bedrijf. Maar hoe pak je dit strategisch aan en waarop moet je letten om dit succesvol door te voeren in de verschillende facetten van je organisatie? Ga in deze opleiding van drie sessies samen met Filip Kempen (Digitaal Transformatie Expert) op zoek naar structurele oplossingen voor uw eigen organisatie.

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel) Kleinhoefstraat 9 2440 Geel

Programma

Sessie 1

  • Introductie en kennismaking.

  • Wat is digitalisatie? Toelichten van terminologie.

  • Welke impact heeft digitalisatie op de werkvloer?

Sessie 2

  • Een zoektocht naar de juiste balans tussen mens en technologie.
  • Opmaken van een communicatieplan.
  • De werking van een organisatie in kaart brengen. 
  • Hoe stellen we het juiste projectteam samen?

Sessie 3

  • Het succesvol uitrollen van een digitalisatietraject.
  • Het vormen van een brug tussen digitalisatie en HR. 
  • De bedrijfsvisie omzetten naar de praktijk.

Resultaat 

De deelnemers krijgen betere inzichten over de impact van een digitalisatietraject op de werkvloer. Er worden verschillende manieren aangeboden om medewerkers op een positieve en efficiënte manier te betrekken bij digitalisatie. Op het einde van de workshop hebben  de deelnemers een leidraad om een digitalisatietraject succesvol neer te zetten in de praktijk.

Doelgroep

De workshop is gericht naar bedrijven die digitaal werken of willen werken. Het maakt niet uit in welke fase van digitalisering deze bedrijven zitten. Als er digitaal gewerkt wordt of gaat worden, zal deze workshop nieuwe inzichten bieden om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. De focus in deze workshop ligt vooral op het betrekken van medewerkers in het digitalisatietraject. De workshop richt zich naar zowel zaakvoerders, als naar iedereen die een HR-functie heeft. Voorkennis is niet vereist.

Jouw trainer 

Deze workshop wordt verzorgd door Filip Kempen van KMPN. Filip is iemand waarbij communicatie centraal staat. En dat merk je onmiddellijk bij een eerste ontmoeting met hem. Zijn subtiele humor, klare taal en unieke visie zorgen ervoor dat hij op een doordachte manier bedrijfsprocessen kan optimaliseren. Bijkomend bezit Filip over een gezonde brok digitale intelligentie, en is dus de ideale partner om technologie te integreren binnen een organisatie.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550 (excl. btw)
Organisator
Voka

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel) Kleinhoefstraat 9 2440 Geel

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel) Kleinhoefstraat 9 2440 Geel