Logistiek voor circulaire retailers: 3 workshops + 3 coaching sessies

De circulaire economie biedt kansen aan retailers om hun klimaatimpact te verminderen, merken aan zich te binden en hun concurrentievoordeel op lange termijn te vergroten. Tegelijk wordt circulair ondernemen meer en meer de norm, denk aan de steeds uitbreidende uitgebreide producentenverantwoordelijkheid, de groei van tweedehandsmarkten en extra dienstverlening. We helpen je graag op de (circulaire) weg via een gefocust, relevant en praktijkgericht traject.

Dit event is afgelopen

Doorheen oktober en november organiseren Möbius en VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen), het aanspreekpunt voor (duurzame) ondernemers in Vlaanderen) een reeks van drie workshops om je te begeleiden doorheen de noodzaak, kansen en stappen richting circulariteit.

Wat kun je verwachten?

  1. We geven inzicht in hoe circulaire economie (trends, regelgeving, …) jouw bedrijfsvoering kan en zal veranderen de komende jaren en hoe hierop in te spelen.
  2. We bieden een overzicht van kansrijke circulaire businessmodellen die relevant zijn voor jouw situatie (sector, plaats in de waardeketen, huidige maturiteit) en gaan uitgebreid in op hoe dit te realiseren. We laten hierbij de wisselwerking tussen merken & retail en de impact van opkomende e-commerce niet links liggen.
  3. We bespreken de kansen van een circulaire economie voor de klantbeleving.
  4. We werken samen toe naar een tastbaar actieplan voor het aanpakken van circulariteit als retailer.

Hoe zijn de sessies opgebouwd?

  • 3 workshops: We zetten in op 3 groepssessies waarin drijfveren, inspiratie en een exploratie van mogelijke business modellen centraal staat.
  • 3 korte coachingsessies: we vervolgen via enkele coachingsessie in kleinere groepjes, om de opgedane inzichten te vertalen naar eerste stappen en concrete acties.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Je bent een retailer actief in voeding, mode & kleding, elektronica/do-it-yourself, vrije tijd & sport of interieur. We maken de opleiding extra relevant voor:

  • algemeen managers die hun organisatie future-proof willen maken
  • operationeel verantwoordelijken die zoeken naar kennis rond circulaire logistiek, operaties of het vormgeven van service organisatie(s)
  • supply chain of aankoopverantwoordelijken op zoek naar manieren om duurzamere grondstoffen in uw producten te gebruiken
  • innovatie- en duurzaamheidsmanager die voorop willen blijven lopen en deelnemen aan deze cruciale transformatie
  • customer experience managers die willen experimenteren met nieuwe manieren om klanten te betrekken en te engageren

Grijp deze kans en neem deel aan deze circulaire cursus.

Praktische informatie

De reeks kost slechts €590 dankzij de steun van VLAIO. De opleiding zal plaatsvinden in Antwerpen en/of Gent.

  • Sessie Inspiratie - dinsdag 18 oktober 14:00-17:00
  • Sessie Reflectie - dinsdag 25 oktober 14:00-17:00
  • Sessie concept - dinsdag 8 november 14:00-17:00
  • Individuele coachingsessies Implementatie – één-op-één te plannen, kan virtueel zijn

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en je te begeleiden in jullie transitie naar een meer circulair businessmodel. Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 590
Organisator
Möbius i.s.m. met steun van VLAIO

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Vind plaats in Gent en/of in Antwerpen! Kortrijksesteenweg 152 9830 Gent