Mechelen-Kempen - Digi-Lab: cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Tijdens 3 interactieve sessies worden je technieken en processen aangereikt om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Weet dat vandaag 1 op 4 van de KMO's op één of andere manier te maken krijgen met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein.

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur

Programma

In dit digi-lab willen wij jou verder helpen met:

 • het identificeren van de mogelijke doelwitten in jouw organisatie met een overzicht van mogelijke bedreigingen (bvb. pishing, DDoS aanvallen,...); 
 • overzicht van de mogelijke beschermingsmaatregelen (inzake infrastructuur, bewustwording bij medewerkers,..) aan de hand cases toegelicht. 

De 3 sessies moeten jou verder helpen om de cyberbeveiliging in het bedrijf te versterken. 

 • Is mijn organisatie een doelwit en waarom?
  In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cyber criminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om jouw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaats vinden en het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Pishing, LAND aanval,...)
 • Hoe kan ik me beschermen? Toelichting van enkele cases
  In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cyber criminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om jouw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaats vinden en het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Pishing, LAND aanval,...
 • Case bespreking en opstellen actieplan
  Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan kan opstellen om je cyberbeveiliging te versterken, door een goede combinatie van verschillende maatregelen (i.e. technische, procedures, opleiding, recoveryplan,...)

Spreker

Peter Versmissen – Deloitte, Partner Cyber Security

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550 (excl. btw)
Organisator
Voka

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur