Naar een circulaire houtsector: samen sleutelen aan circulaire businesscases

In oktober ’23 organiseerden we de workshop “naar een circulaire houtsector”. Tijdens die sessie dacht een diverse groep deelnemers na over hoe bedrijven in de bouwsector kunnen samenwerken om zo een verhoogd gebruik van secundair hout te bekomen.
Nu is het tijd om de volgende stappen te zetten! Daarom organiseren we op 20 maart een vervolgsessie van 16-20u in het Predikheren (zaal Mandela). Deze is niet enkel voor deelnemers aan de eerste workshop, alle geïnteresseerden zijn welkom. Tijdens de vervolgsessies werken we verder op de ideeën uit de vorige oefening en denken we na over reële circulaire businesscases.

Dit event is afgelopen

Wat kan je verwachten?

  • Je ontvangt actuele informatie die antwoorden biedt op praktische, technische, normatieve vragen die ontstaan bij het hergebruik en de recuperatie van hout en andere materialen in de bouwsector.
  • Verduidelijking van de workshop en pitches van enkele businesscases die dienen als proeftuin om dichter bij de praktijk te komen en inspiratie bieden voor het bedenken van creatieve oplossingen voor de sector.
  • We gaan in kleine groepjes aan de slag om een businesscase naar keuze te behandelen. Voor welk probleem biedt de case een specifieke oplossing? Welke kosten moeten (nog) in rekening worden gebracht? Welke samenwerkingsverbanden met (cruciale) ketenspelers moeten worden aangehaald? Op het einde van de workshop deelt elke tafel de belangrijkste inzichten en de eerste concrete actie die moet worden uitgevoerd.
  • We wisselen verdere kennis en inspiratie uit tijdens een afsluitend netwerkmoment met een hapje en drankje.

Wil jij jouw businessclass voorstellen? Heb je een eigen businesscase die je wil voorstellen en in groep wil laten behandelen? Dat kan! Stuur voor 26.02 een mailtje naar circulairondernemen@mechelen.be. De bedrijfsadviseurs van VLAIO nemen nadien contact met je op.

Nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via eva.neefs@mechelen.be

Praktische info

Wanneer: woensdag 20 maart vanaf 16 uur. De sessie start stipt. Ontvangst vanaf 15:30 uur.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Stad Mechelen i.s.m. VLAIO en Embuild

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Het Predikheren - zaal Mandela Goswin De Stassartstraat 88 2800 Mechelen