OSLO Vrachtwagenparkeren

<p>We nodigen je graag uit om deel te nemen aan het traject om een OSLO-standaard te ontwikkelen voor het opzetten en uitwisselen van data rond Vrachtwagenparkeren. Het is de bedoeling om de datastromen rond de problematiek van Vrachtwagenparkeren semantisch te modelleren en de structuur van de data te standaardiseren.</p>

Dit event is afgelopen

Doel van het traject

Tijdens de business werkgroep krijgt u een introductie rond het traject en gaan we aan de slag om de use cases, concepten en bestaande datastandaarden te bepalen. Binnen de geplande thematische werkgroepen voeren we inhoudelijke discussies over het thema ‘Vrachtwagenparkeren'. In de verschillende fases bespreken we de verschillende versies van het ontwikkelde model en de openstaande issues of vraagstukken. We vertrekken hierbij steeds vanuit de businessnoden, vastgelegd in de business werkgroep. Door de input te capteren over de huidige versie van het model, kunnen we tijdens de volgende werkgroepen dit model verder vormgeven en iteraties uitvoeren. Op basis van internationale standaarden voor linked open data bouwen we het applicatieprofiel en vocabularium op. We brengen dit ook in lijn met de geldende Vlaamse regelgeving.

Wie werkt mee?

Voor dit traject werken IGEMO en de gemeente Puurs-Sint-Amands samen met de gemeenten Bornem, Duffel, Mechelen, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek. Zij werken aan het project 'Slim Vrachtwagenparkeren' dat steun kreeg van VLAIO via de City of Things-oproepen.

Wil jij ook deelnemen?

Ga dan naar de webpagina OSLO Vrachtwagenparkeren voor meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven voor de werkgroepen.
De werkgroepen volgen elkaar op. We raden je aan om ze allemaal te volgen. Indien je bij een werkgroep niet aanwezig kan zijn is dit zeker geen probleem, de verslagen worden achteraf doorgestuurd.

Organisator
Digitaal Vlaanderen i.s.m. IGEMO, VLAIO
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

IGEMO Schoutetstraat 2 2800 Mechelen