Plato Develop

Wil jij als ondernemer van een groeibedrijf sparren over jouw uitdagingen met collega-ondernemers? Stap dan in Plato Develop en deel kennis en ervaringen.

Dit event is afgelopen

De bedrijfswereld verandert continu en -managementstrategieën moeten non-stop opnieuw worden bijgestuurd. Die dingen sturen jouw planning in de war. Jouw succes als zaakvoerder van een bedrijf is niet langer een garantie. 

Geef jouw bedrijf en vooral jezelf een boost. Start met Plato Develop een leerrijk groeitraject en geef jezelf en jouw bedrijf de inzichten en methodieken om vooruit te kijken op verandering en deze om te zetten in uw bedrijfsvoering. 

Over het traject

In dit Plato-traject brengen we jou samen in een netwerk van 15 ondernemers die een uit de kluiten gewassen kmo leiden. Door kennis en ervaringen te delen over concrete cases, werk je verder aan de professionalisering van jouw bedrijfsvoering en zet je maximaal in op groei en succes.

Uitdagingen die aan bod komen:

Jullie bepalen zelf de topics die in de sessies aan bod zullen komen, maar hieronder alvast enkele voorstellen:

 • Hoe kan je jouw missie, visie en strategie opnieuw in vraag stellen?
 • Hoe kan je jouw bedrijfscultuur opbouwen, onderhouden en continu verbeteren?
 • Hoe ownership stimuleren bij je medewerkers?
 • Hoe je bedrijfsprocessen efficiënt en effectief identificeren, aanpassen, evalueren en verbeteren?
 • Hoe zicht krijgen op de voornaamste kostenfactoren in je bedrijf?
 • Hoe kan je je marketing optimaliseren en welke marketingkanalen zijn relevant voor jouw bedrijf?
 • Wat is de juiste organisatiestructuur voor jouw bedrijf?

Verloop traject

 • 2-daagse kick-off op 18 en 19 maart 2021
 • 10 maandelijkse sessies, verspreid over 1 jaar
 • 1 informele sessie
 • 1 overkoepelende sessie met alle andere Plato-groepen.
 • Begeleiding door 3 ervaren mentoren en een Voka-coördinator

Mentoren

Sven Monsaert (Mint Consult)

Als ‘trusted advisor’ binnen een internationaal advieskantoor, heb ik meer dan 15 jaar ervaring in personenbelasting, nationale en internationale belastingaspecten, arbeidsrecht, sociale zekerheid en immigratie. Nu ben ik zaakvoerder van Mint Consult en wil ik mijn kennis en managementskills ter beschikking stellen.

Dries Snaet (Dematra)

Dries is actief als Logistiek Directeur bij Dematra, gespecialiseerd in nationale distributie en warehousing.

Jurgen Heyman (Savannah)

Doorheen zijn hele carrière lag Jurgen zijn focus voornamelijk op hoe hij klanten hun business verder kan uitbouwen, nieuwe klanten vinden en een duurzame groei realiseren. Dat deed hij door hun aanpak te verbeteren rond directe en indirecte kanalen, lokale salesteams, pre salesfuncties en een oplossingsgerichte aanpak. 

"Voor mij is het Plato-peterschap een manier om mijn ervaring te delen en ook, om andere bedrijfsleiders te laten genieten van mijn ervaring. Dit geeft mij veel energie."

Getuigenis van Lodewijk Kiekens (Timfin)

“Met een totaal onbekende groep de Gentse binnenstad induiken en een leerprogramma voor het komende jaar samen opmaken. De toon was gezet! Ambiance in de groep, maar ook een stevige verzameling aan vragen en thema’s die bij veel collega’s terug keren. Bij elke sessie dieper ingaan op een thema, gaf me de mogelijkheid om voor mezelf en het bedrijf hier even bij stil te staan en naar huis te gaan met praktische tools en tips. Ook buiten de sessies wordt er geregeld eens contact genomen met elkaar. Met Plato Develop leer je uit elkaars ervaring!”

Hou deze 5 tips in het achterhoofd als je als kmo wilt blijven groeien

✔️ Vertrek regelmatig van een wit blad

De markt, de maatschappij en dus ook je bedrijf zelf zijn continu in verandering. Stel jezelf en jouw strategie blijvend in vraag en vertrek regelmatig van een wit blad.

✔️ Omarm verandering

Stel jezelf wendbaar op en sta open voor change. Zo neem je voorsprong op je concurrenten en maak je duurzame groei mogelijk.

✔️ Betrek je medewerkers

De juiste mensen vinden en houden. Zorg voor ondernemende en betrokken medewerkers die je bedrijf mee laten groeien. 
 
✔️ Cash is king

Evolueer van een boekhoudkundige, reactieve opvolging naar een proactief, financieel managementbeleid met voldoende aandacht voor investeringen en cashflow. 
 
✔️ Processen en structuren, keep it simple

Tijdens je groei worden structuren en processen complexer. Deze in kaart brengen is in deze fase zeer waardevol, maar hou het overzichtelijk en eenvoudig.

Deelnameprijs
€ 1200
Organisator
Voka
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka Oost-Vlaanderen Lammerstraat 18 9000 Gent