Regionale overlegtafel economie - Ondernemers correct informeren - Antwerpen

Bij de gemeentelijke dienstverlening naar ondernemers is het van groot belang dat alle verstrekte informatie correct is: op de gemeentelijke website, in de rechtstreekse communicatie met een individuele ondernemer, … Een ondernemer verdient het om alle informatie te vinden of krijgen die van belang is voor zijn ondernemerschap. Zo weet hij op een efficiënte en heldere manier welke regels van toepassing zijn en welke formaliteiten hij moet vervullen.

Dit event is afgelopen

Het is evenwel niet eenvoudig om met de veelheid van en regelmatig wijzigende regelgeving de website volledig up-to-date te houden. De VVSG wil je hierbij ondersteunen met haar productencatalogus en-fiches. We leggen je graag uit wat deze ondersteuning inhoudt, zodat je snel en vlot correcte informatie kan verschaffen op maat van de ondernemers in jouw gemeente.

Daarnaast lopen er een aantal initiatieven die recent/binnenkort van elk gemeentebestuur informatie verwachten over alle formaliteiten voor ondernemers (vergunningen, toelatingen, reglementen, …). Een eerste verplichting vloeit voort uit de Europese Verordening over de Single Digital Gateway. De deadline voor de informatieplicht ligt hiervoor al op 22 december 2022. We lichten de SDG en het plan van aanpak naar de gemeenten toe.

Verder creëerde VLAIO het e-loket voor ondernemers, waarin ook alle gemeentelijke formaliteiten kunnen opgenomen worden. VLAIO legt uit hoe je kan aansluiten op het e-loket. Ten slotte is er de lokale producten- en dienstencatalogus (LPDC). Deze is een vertaalslag op lokaal niveau van de Interbestuurlijke producten- en dienstencatalogus (IPDC).

Heel wat uitdagingen dus voor een betere gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers, maar – gelukkig – ook kansen en een aanbod!

Deelname aan deze overlegtafel is gratis, maar inschrijven is verplicht via economie@vvsg.be

Samen voor sterk ondernemen

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen 

Organisator
VVSG i.s.m. Agentschap Innoveren & Ondernemen
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Zaal Kristal, Cultuurcentrum Binder Forum 9 2870 Puurs-Sint-Amands