Regionale Overlegtafel Economie (ROT) - Actua - vanaf 25 september

<p><span><span>VVSG vzw biedt in het najaar van 2023 alweer een onmisbaar overzicht van wat er reilt en zeilt op de diverse overheidsniveaus inzake economisch beleid. Welke regelgeving is gewijzigd, wat is de stand van zaken in diverse dossiers en wat zit er in de nabije toekomst aan te komen? </span></span></p>

Dit event is afgelopen

Welke regelgeving is gewijzigd, wat is de stand van zaken in diverse dossiers en wat zit er in de nabije toekomst aan te komen?

We doen dit voor de verschillende subsectoren (detailhandel, horeca, ondernemingen, ambulante handel, kermissen) en telkens vanuit een gemeentelijke invalshoek. Deze topics passeren al zeker de revue: de nieuwe besluitendatabank, de wijzigingen aan de kleinhandelsvergunning, de nieuwe regels inzake publiciteit, de volgende stappen op het vlak van duurzaam cateringmateriaal, een update over de taxi’s, de implementatie van de Single Digital Gateway en een stand van zaken m.b.t. de productencatalogus, de hinderpremie, de aanpak van zomerbars, … Komen ook nog aan bod: de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers, subsidies, de rol van de ambtenaar/dienst economie bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. 

Er is ook voldoende tijd voor onderlinge uitwisseling van vragen/goede praktijken/initiatieven. De overlegtafel eindigt met een gezellig netwerkmoment. 

Programma

12u15 - Onthaal met broodjes
13u - Verwelkoming en inleiding
13u10 - Actua
15u - Uitwisseling vragen / goede praktijken / nieuwe initiatieven
15u45 - Nieuws vanuit VLAIO
16u - Afsluitend netwerkmoment

Data

Ma 25.9, Laakdal
Di 26.9, Ninove
Ma 2.10, Leuven
Do 5.10, Sint-Truiden
Ma 9.10, Torhout

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VVSG i.s.m. VLAIO

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

In de 5 Vlaamse provincies start: 25 september, Laakdal 2430 Laakdal