Smart Product Innovation - Gent

<p>In deze infosessie laten we experts en ondernemers aan het woord over de ontwikkeling van hardware producten. Elk vanuit hun eigen invalshoek en ervaring, delen ze hun leasons learned. Het business model van de toekomst is duurzaam. Tijdens deze infosessie maken we het concreet aan de hand van talrijke voorbeelden uit de praktijk.&nbsp;</p>

<p>Na de interactieve presentaties voorzien we ook een netwerkmoment met drankje.</p>

Dit event is afgelopen

Programma

  • 16.00 uur: welkom door VOKA 
  • 16.15 uur: trends & de businessmodellen van de toekomst
  • 16.40 uur: de 10 pitfalls van hardware product ontwikkeling 
  • 17.05 uur: pauze
  • 17.15 uur: een case uit de praktijk: DALI Pipeline Monitoring 
  • 17.40 uur: prototyping en 3D printing 
  • 18:00 uur: netwerkmoment 

Meer over de sprekers

Jelle deelt zijn inzichten vanuit zijn academische betrokkenheid. Hij zal het hebben over de algemene trends en opkomende technologieën. De Belgische en Europese wetgeving past zich aan en zorgt ervoor dat we ons een weg moeten banen naar een circulaire economie. Wat zijn de uitdagingen en kansen van modulaire producten, repairability, reuse,..?

Ga naar de LinkedIn pagina van Jelle Saldien

Philip van Comate Engineering & Design, een ingenieurs- en ontwerpbureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve hardware producten, komt spreken over de 10 pitfalls in hardware productontwikkeling.

Ga naar de LinkedIn pagina van Philip Quintijn

Samen met Fluves ontwikkelde Vigotec de innovatieve oplossing DALI Pipeline Monitoring die elke seconde, elke meter, in elke leidingdiameter en -materiaal, lekken en intrusies monitort via glasvezel. Zo gaan ze samen de strijd aan tegen verloren water.

Ga naar de LinkedIn pagina van Rick De Visscher

Michaël van Ziggzagg, AM-expertcentrum en gekend Belgisch 3D-print servicebureau, zal aansluiten bij de thema’s van de vorige sprekers. Waar zitten vandaag de grote volumes via 3D-printen? Waar wordt de technologie correct ingezet en waar zitten de opportuniteiten? Voor ontwerpers maar ook voor OEM’s kan flexibel stockbeheer, lokale productie en gestroomlijnde productie een meerwaarde zijn.

Ga naar de LinkedIn pagina van Michaël Vandezande

Neem contact op met Carolyn via carolyn.bednarz@voka.be voor meer informatie

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka Box Lammersstraat 18 9000 Gent