Terug in Omloop: Brownfields trekken aan

In 2019 organiseerden we het netwerkevent ‘Haal meer uit je Brownfield’ in de Krook in Gent. Op 28 maart 2022 brengen we iedereen die actief is in, en geboeid is door brownfieldontwikkeling opnieuw samen op een interessante site.

Dit event is afgelopen

De Blikfabriek in Hoboken is een schitterende tijdelijke invulling van de voormalige ‘Crown’ site, gelegen in het projectgebied de Lageweg. De Lageweg kennen we van het traject Labo XX en het traject Terug in Omloop.

Het traject Terug in Omloop gaat over ambitieus en circulair herontwikkelen van brownfields. Het traject koppelt stedelijke transformatie aan economische transitie en geïntegreerde bodemsanering.

Wie?

We verwachten een schare aan prominente sprekers zoals:

  • Mohamed Ridouani Burgemeester uit Leuven;
  • Wout Maddens, Voorzitter van Leiedal en Schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten uit Kortrijk;
  • Erik Wieërs Vlaams Bouwmeester;
  • Johan Geeroms, Managing Director PSR en voorzitter Commissie Brownfields BVS.

In de namiddag stellen de OVAM en VLAIO eerst hun instrumentarium rond brownfields en de beschikbare ondersteuning voor in twee werksessies. Vervolgens kunt u kiezen tussen 2 rondleidingen op de site. Eén met focus op de tijdelijke invulling (de Blikfabriek) of één met focus op de herontwikkeling (projectgebied de Lage Weg).

Doelpubliek van het event is: lokale besturen (omgevingsambtenaren, planners, politici), projectontwikkelaars, eigenaars van brownfieldsites, planners en ontwerpers, deskundigen, bovenlokale overheden, intercommunales, en iedereen die professioneel bezig is met brownfields.

Organisator
Team Vlaams Bouwmeester, OVAM, Departement Omgeving, VLAIO, Agentschap Binnenlands Bestuur en BVS
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Blikfabriek Krugerstraat 232 2660 Antwerpen