TRANSFORMers part 6 Photonics4FOOD

Elk bedrijf heeft baat bij een efficiënt systeem voor kwaliteitscontrole, procesoptimalisatie, verpakken en bewaren. Nieuwe fotonica- en AI-technologieën zijn in staat om deze systemen sneller en (energie-)efficiënter te maken. Fotonica maakt gebruik van licht, maar hoe werkt het precies? En hoe kan je AI implementeren in de elektronica van je bedrijf?

Dit event is afgelopen

We leggen het graag aan je uit in het prachtige kader van Brouwerij Rodenbach. Op de beursgang stellen technologieleveranciers zich aan je voor en afsluiten doen we met een netwerkdrink.

Programma

09:30

Ontvangst

10:00

Introductie in fotonica en AI for food

10:00

Verwelkoming en introductie

Gus Verhaeghe - Flanders’ FOOD

10:10

Lichttechnologie en optische sensoren voor de voedingsindustrie: van optimalisatie tot innovatie

Lien Smeesters en Wendy Meulebroeck - VUB 

10:40

Inline AI-kwaliteitscontrole versus traditionele kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

Julie Coorevits - Robovision 

11:00

Fotonica en AI in procesoptimalisatie

11:00

Hoe Pomuni (aardappelproducten) en La confiance (koekjes) afval vermijden door automatische bijsturing van het proces op basis van camerabeelden

Jan Verhasselt - Yazzoom + Leo Borms - La Confiance 

11:20

Ontdek hoe uw bedrijf sustainability kan bereiken door implementatie van technologische processen zoals AI

Yarne De munck - PolySense  +  Simon Decock - Agristo 

11:40

De voedselindustrie 2.0: een revolutionaire aanpak van computervisie in de voedselproductie

Jonathan Kesteloot - Captic

12:00

Industriële toepassingen van verschillende cameratechnieken en sensoren 

12:00

SWIR/LWIR sensor/camera ontwerp met focus op industriële toepassingen

Guy Gielis - Xenics

12:15

Spectroscopie in voedsel applicaties

Klaas Otten - Avantes

12:30

Lunch en Beursgang

Wilt u uw technologiebedrijf even in de kijker zetten? Neem dan zeker deel aan onze beursgang. Tijdens het event zal er een dynamische beursgang gehouden worden met live demo's waar technologiebedrijven zichzelf en hun werking uitgebreid kunnen voorstellen.  

Interesse? contacteer rani.roye@flandersfood.com  

14:00

Fotonica en AI in kwaliteitscontrole

14:00

Efficiënt sorteren met behulp van laser technologie

Jan Dejonghe - Optimum 

14:20

AI en machine vision voor inspectie van voedingskwaliteit van het veld tot je vork

Pieter Langsweirdt - Kapernikov 

14:40

Moisture sense - Inline drogestof metingen

Marc Vanrompaey - Aquantis + Agristo 

15:00

Fotonica en AI in verpakking en opslag

15:00

Nut en noodzaak van optische sensoren in de bewaring van groenten en fruit

Ing. E.H.N ROKX MBA / Ing. P. Kooijmann - Storex 

15:20

Lasnaadcontrole aan de hand van hyperspectraal technologie

Geert Verbanck  - Engilico

15:40

UV, AI en watermarkering op verpakkingen

Tom Piette -  Innomatic  

16:00

Hoe verder?

16:00

PhotonHub, pilootlijnen en andere implementatie opportuniteiten om met fotonica te innoveren

Nathalie Debaes - VUB 

16:15

Financiële en andere steun om met deze technologie te innoveren in je bedrijf

Flanders’ FOOD  

16:30

Netwerkreceptie

Overleg met andere voedingsbedrijven en technologieleveranciers de mogelijkheden van deze technologieën voor jou bedrijf.

 

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Sirris i.s.m. Flanders’ FOOD ism VUB Brussels Photonics

Dit event is afgelopen

Situering

Adres

Flanders FOOD Spanjestraat 133 8800 Roeselare