TRANSFORMers part 6 Photonics4FOOD
Elk bedrijf heeft baat bij een efficiënt systeem voor kwaliteitscontrole, procesoptimalisatie, verpakken en bewaren. Nieuwe fotonica- en AI-technologieën zijn in staat om deze systemen sneller en (energie-)efficiënter te maken. Fotonica maakt gebruik van licht, maar hoe werkt het precies? En hoe kan je AI implementeren in de elektronica van je bedrijf?
Dit event is afgelopen
We leggen het graag aan je uit in het prachtige kader van Brouwerij Rodenbach. Op de beursgang stellen technologieleveranciers zich aan je voor en afsluiten doen we met een netwerkdrink.
Programma
09:30
Ontvangst
10:00
Introductie in fotonica en AI for food
10:00
Verwelkoming en introductie
Gus Verhaeghe - Flanders’ FOOD
10:10
Lichttechnologie en optische sensoren voor de voedingsindustrie: van optimalisatie tot innovatie
Lien Smeesters en Wendy Meulebroeck - VUB
10:40
Inline AI-kwaliteitscontrole versus traditionele kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie
Julie Coorevits - Robovision
11:00
Fotonica en AI in procesoptimalisatie
11:00
Hoe Pomuni (aardappelproducten) en La confiance (koekjes) afval vermijden door automatische bijsturing van het proces op basis van camerabeelden
Jan Verhasselt - Yazzoom + Leo Borms - La Confiance
11:20
Ontdek hoe uw bedrijf sustainability kan bereiken door implementatie van technologische processen zoals AI
Yarne De munck - PolySense + Simon Decock - Agristo
11:40
De voedselindustrie 2.0: een revolutionaire aanpak van computervisie in de voedselproductie
Jonathan Kesteloot - Captic
12:00
Industriële toepassingen van verschillende cameratechnieken en sensoren
12:00
SWIR/LWIR sensor/camera ontwerp met focus op industriële toepassingen
Guy Gielis - Xenics
12:15
Spectroscopie in voedsel applicaties
Klaas Otten - Avantes
12:30
Lunch en Beursgang
Wilt u uw technologiebedrijf even in de kijker zetten? Neem dan zeker deel aan onze beursgang. Tijdens het event zal er een dynamische beursgang gehouden worden met live demo's waar technologiebedrijven zichzelf en hun werking uitgebreid kunnen voorstellen.
Interesse? contacteer rani.roye@flandersfood.com
14:00
Fotonica en AI in kwaliteitscontrole
14:00
Efficiënt sorteren met behulp van laser technologie
Jan Dejonghe - Optimum
14:20
AI en machine vision voor inspectie van voedingskwaliteit van het veld tot je vork
Pieter Langsweirdt - Kapernikov
14:40
Moisture sense - Inline drogestof metingen
Marc Vanrompaey - Aquantis + Agristo
15:00
Fotonica en AI in verpakking en opslag
15:00
Nut en noodzaak van optische sensoren in de bewaring van groenten en fruit
Ing. E.H.N ROKX MBA / Ing. P. Kooijmann - Storex
15:20
Lasnaadcontrole aan de hand van hyperspectraal technologie
Geert Verbanck - Engilico
15:40
UV, AI en watermarkering op verpakkingen
Tom Piette - Innomatic
16:00
Hoe verder?
16:00
PhotonHub, pilootlijnen en andere implementatie opportuniteiten om met fotonica te innoveren
Nathalie Debaes - VUB
16:15
Financiële en andere steun om met deze technologie te innoveren in je bedrijf
Flanders’ FOOD
16:30
Netwerkreceptie
Overleg met andere voedingsbedrijven en technologieleveranciers de mogelijkheden van deze technologieën voor jou bedrijf.