Trefdag Vlaanderen Digitaal

<p>Vlaanderen is steeds meer digitaal, en digitaal zit steeds meer in het hart van Vlaanderen en haar overheden. Technologie, data en digitale dienstverlening staan meer dan ooit bovenaan de prioriteitenlijst. Digitale oplossingen geven ons nieuwe manieren om wendbaar, duurzaam en snel te zijn, zowel in dienstverlening en beleid als in de aanpak van steeds meer wicked problems waar de samenleving voor staat: energie, inflatie, klimaat en mobiliteit, … Aan uitdagingen is er in de publieke sector geen gebrek.</p>

Dit event is afgelopen

Die uitdagingen pakken we samen vast, binnen én buiten de overheid. Samen zijn we slagvaardiger om duurzame verandering te bereiken en Vlaanderen verder vooruit te duwen als innovatieve regio.

Door data te laten samenwerken, door functionaliteit te delen, door initiatieven te koppelen en door publieke en private partijen te verbinden, bouwen we samen aan “de overheid als een platform”. Een schaalbaar en wendbaar geheel van digitale diensten die het onze burgers, verenigingen, overheden en bedrijven gemakkelijker maken, ons in staat stellen om betere diensten te ontwikkelen en een vooruitziend beleid te voeren. Connecting the dots. We verbinden overheid en prive. We verbinden bouwstenen, data en technologie. Samen maken die het verschil! Welkom op de Trefdag Vlaanderen Digitaal 2023!

Ontmoet er ook VLAIO

Ook VLAIO en enkele partnerorganisaties bieden de bezoeker boeiende sessies op deze trefdag. Je vindt ons op volgende sessies:

Hoe werkt e-loketondernemers.be samen met lokale besturen en agentschappen?

Sessie 5, 13.50u - 14.15u, zaal Flex links

E-loketondernemers.be is een initiatief van VLAIO dat volop inzet op digitaal ondernemen. Het is 1 van de 4 hoofdloketten binnen de Vlaamse digitale diensteverleningsstrategie. Via dit online platform kunnen ondernemers of derden in naam van de onderneming subsidies, vergunningen, erkenningen, en meer over Vlaamse, regionale en lokale overheden heen aanvragen en opvolgen. Het beperkt de administratieve lasten en neemt de drempels in de interactie tussen ondernemers met de overheden weg. Bovendien wordt het nog volop verder ontwikkeld om zo goed mogelijk op de noden en behoeften van de ondernemer in te spelen.

Tijdens deze sessie vertelt VLAIO hoe ze de ondernemer centraal zetten en hoe u kunt aansluiten op www.e-loketondernemers.be. Partners Stad Hasselt & FIT, die deel uitmaken van het Vlaamse ecosysteem, lichten toe hoe zij hun producten voor ondernemers via digitale bouwstenen op e-loketondernemers.be hebben ontsloten.

Project “Nachtlawaai”, een goed voorbeeld van innovatie naar implementatie in een Slimme Regio

Sessie 5, 13.50u - 14.15u, zaal Flex XL

De sessie start met de Smart Region Office (SRO) die het heeft over het belang van samenwerking, standaardisering en bouwstenen in projecten zoals Nachtlawaai. We delen hoe we resultaten opschalen en hergebruiken voor anderen, o.a. via het programma Lokaal Digitaal.

Vervolgens komt het project Nachtlawaai aan bod. We staan kort stil bij zowel de maatschappelijke als technische meerwaarde van het project, en hoe we het hebben aangepakt.

U hoort het verhaal vanuit verschillend perspectieven. Vanuit de stad Leuven, de bedrijven die meewerkten, de Vlaamse overheid en de samenwerkingen ondersteund door de SRO.

Organisator
Digitaal Vlaanderen

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Flanders Expo - Hal 1 Maaltekouter 1 9051 Gent