TURBO x BLVRD meetup #3⎪ Voor ondernemende jongeren

TURBO en BLVRD slaan de handen in elkaar voor de derde MEETUP van het jaar ✷ Ga in gesprek met één of meer van de acht ondernemers en ontdek het verhaal achter hun zaak en stel hen jouw prangende vragen. Of kom gewoon eens langs om de nieuwe BLVRD-editie op te pikken natuurlijk!

TURBO x BLVRD meetup #3⎪ Voor ondernemende jongeren

Dit event is afgelopen

𝗪𝗶𝗲 𝘇𝗮𝗹 𝗲𝗿 𝘇𝗶𝗷𝗻?

✷ 𝗠𝗮𝗱𝗲𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗖𝗛𝗘𝗟𝗢𝗨
Madeleine runt samen met haar mama Chelou, een conceptstore in de Philipstockstraat waar ze exclusieve en ecologisch verantwoorde curiosa aanbieden. “Wij willen een impact maken en duurzame artikelen verkopen. We spreken over ‘eerder graag geziene stuks’ of pre-loved objects, omdat we het belangrijk vinden dat elk stuk in onze winkel een emotionele waarde heeft.”

✷ 𝗝𝗮𝗻𝗮 & 𝗙𝗮𝗹𝗱𝗼𝗻𝗮 𝘃𝗮𝗻 𝗦𝗖𝗢𝗥𝗣𝗜𝗢 𝗦𝗜𝗦𝗧𝗘𝗥𝗦
Jana Germanus en Faldona Vande Velde - samen ‘Scorpio Sisters’ - zijn visuele content creators, gespecialiseerd in lifestyle en fashion fotografie, art direction en set styling met een heuse portie Rock ‘n Roll en Western vibes. Beiden Schorpioenen van sterrenbeeld, dat geeft ongetwijfeld vonken.

✷ 𝗟𝗮𝘆𝗹𝗮 𝘃𝗮𝗻 𝗭𝗘𝗘𝗣𝗭𝗢𝗧
In de lijst met aanbevolen video’s op YouTube zag Layla Cornelissen een video genaamd ‘how to make soap’ staan. Met die video startte haar 'Zeepzot'-verhaal: een week later ging ze aan de slag met haar eerste soap-kit in de keuken. Het eerste project mislukte faliekant maar gelukkig gaf Layla niet op en bracht ze ondertussen al 4 mooie, 100% vegan, ecologisch verantwoorde zepen op de markt.

✷ 𝗧𝗵𝗼𝗺𝗮𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗙𝗥𝗘𝗦𝗛
Thomas startte in februari 2016 een kledingzaak in de Sint-Jakobsstraat op en verbouwde ondertussen de stockageplaats ook al om zo extra shopping-ruimte te creëren. Hij selecteert zelf de stuks die in de winkel komen en omschrijft het als ‘smart streetwear for women and men, sneakers and affordable art by local heroes. All FRESH as hell of course!

✷ 𝗕𝗿𝗲𝗻𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗧𝗛𝗘 𝗟𝗢𝗖𝗞𝗘𝗥 𝗩𝗜𝗡𝗧𝗔𝗚𝗘
Het concept ‘tweedehands’ is meer en meer in opmars, iedereen probeert zijn steentje bij te dragen en zijn ecologische voetafdruk te beperken. Brent lanceerde vorige zomer zijn pop-up project ‘The Locker Vintage’, maar daar bleef het niet bij. Sinds november heeft de winkel een vaste locatie in de Vlamingstraat. Je kan er niet alleen terecht voor tweedehandskledij, maar ook kunstwerken, tweedehands meubels en juwelen.

✷ 𝗘𝘀𝘁𝗵𝗲𝗿 & 𝗗𝗶𝗲𝗲𝘅 𝘃𝗮𝗻 𝗢𝗔𝗞𝗪𝗢𝗢𝗗𝟮𝟲𝘁𝗵
Esther Cornelis en Dieex Bitegets, beiden kunstenaars, startten sinds kort een ‘window art gallery’ in het hartje van Brugge op. Het raam van hun huisje in Eeckhoutstraat 26 doet dienst als exporuimte voor jonge kunstenaars, om zo ook opkomende artiesten een kans te geven hun werk te tonen.

✷ 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗖𝗵𝗲𝘇 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗲𝘁𝘁𝗲
Marieke startte in 2015 haar artisanale eenmansbakkerij ‘Chez Mariette’ op, die sindsdien uitgegroeid is tot een gekende naam bij mensen die houden van zoet en eerlijk en vooral: veganistisch gebak. Een eigen winkel heeft ze niet, maar Marieke levert over gans België taartjes en andere lekkernijen bij de leukste koffiehuizen en eetzaken.

✷ 𝗘𝗹𝘃𝗶𝗿𝗮 𝘃𝗮𝗻 𝗚𝗘𝗡𝗧𝗛𝗢𝗙𝟮𝟵
Elvira De Pelsmacker is de drijvende kracht achter de galerie die ze heeft neergepoot op de plaats waar haar moeder (Anne Perneel) ooit haar eigen keramiekwinkel begon. Binnenin het gebouw, ‘Genthof 29’ genaamd, is een modern ambachtelijke sfeer sterk waar te nemen, omhuld in een museumwit jasje. Dat ze gekozen heeft voor een open atelier, heeft ze van haar moeder. “Dat is altijd zo geweest. Het is aangenaam voor de klanten. Zo kunnen ze winkelen, een babbeltje slaan en zien waar ik mee bezig ben. En als er geen klanten zijn, dan kan ik doorwerken.”

Kom je af?

✷ 19u30 - 21u: Speeddating met jonge ondernemers
✷ 21u - 23u: Bar & BLVRD27

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

KORF Naaldenstraat 4 8000 Brugge