Vergroening van de energiedragers

Groene energie en groene warmte: ook potentieel voor jouw bedrijf ? Je wenst meer gebruik te maken van groene energie en groene warmte in jouw bedrijf ? Je wenst mogelijke oplossingen op een realistische manier te doorgronden ? Ons Start2Green-programma helpt je op weg !

Dit event is afgelopen

Waarom deelnemen aan Start2Green ?

Start2Green is een initiatief binnen het kader van het Vlaams Industrie Partnerschap, gericht op niet-energie-intensieve bedrijven die de mogelijkheden van groene energie en groene warmte binnen hun bedrijfscontext beter willen doorgronden. Het initiatief bestaat uit een thematisch evenement, eventueel gevolgd door een individuele coaching en een natraject.

Het thematisch evenement “Vergroening energiedragers”

Tijdens dit thematisch evenement krijgt u meer inzicht in mogelijke technologieën (industriële warmtepompen, warmtenetten, geothermie, thermische opslag…) en in enkele concrete business cases, op basis van een studie die Vito en Technopolis Group uitgevoerd hebben in opdracht van Vlaio, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. De Vlaamse doelstelling voor de niet-energie intensieve industrie is om tegen 2030 10% van de energiedragers vergroend te hebben. Vergroening van de energiedragers voor de warmtevraag speelt daarbij een belangrijke rol. Onder de juiste omstandigheden op vlak van technologie en business case zijn er potentieel korte terugverdientijden voor bepaalde investeringen. Bovendien draagt dit bij aan een groen imago, en ontsluit dit het potentieel om klanten te voorzien van klimaatneutrale(re) producten of diensten.

Agenda

  • 10u: Welkom en toeliching project vergroening energiedragers (AGORIA)
  • 10:30u: Toelichting studie VITO/Technopolis Group: Economische potentieelstudie vergroening van warmtevraag (energetische emissie) van de niet-ETS industrie in Vlaanderen (VITO):
    • Overzicht van mogelijke technologieën die de warmtevraag kunnen vergroenen
    • Enkele concrete business cases.
    • De noden die onze bedrijven hebben, en welke barrières ze zien
    • Laatste nieuwe technologieën in de pipeline
  • 11:30u: Toelichting VLAIO steunmechanismen en subsidies specifiek voor de vergroening van de energiedragers (VLAIO)
  • 12:00u: toelichting individuele coaching en natraject (AGORIA)
  • 12:30u: Q & A

Op deze infosessie zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria vzw.

Dit event is afgelopen