VVSG - Regionale Overlegtafels Economie - Van Profploeg tot Kernmeester - start 7 maart

VVSG vzw biedt in deze overlegtafel een helder overzicht van alle lopende initiatieven op het vlak van winkelbeleid en kernversterking.

Dit event is afgelopen

We overlopen kort de verschillende subsidieoproepen waar heel wat gemeenten op intekenden (aankoop bedrijfspand, renovatie, bereikbaarheid, RUP, …)

Daarnaast kon je in het kader van de Profploeg ook beroep doen op individuele begeleiding door een multidisciplinair expertenteam. We bespreken de werking en de resultaten van de Profploeg, met o.a. een preview van de eerste actiefiches uit hun aankomende Kernwijzer.

Verder zijn er nog een aantal nieuwe initiatieven in aantocht.  Ten eerste organiseren de Kernmeesters twaalf collectieve leertrajecten in twee reeksen. De Kernmeesters komen zelf langs om hun aanpak en aanbod toe te lichten, samen met de eerste zes thema’s die aan bod zullen komen. Zo ben je goed geïnformeerd om de komende maanden al dan niet aan te sluiten. Geef zeker ook al even jouw voorkeurthema’s door aan VLAIO.

Je mag je ook aan een demo van de Vitrine verwachten: het nieuwe online platform dat VLAIO deze maand nog lanceert en dat alle outputs van de Profploeg en de leertrajecten bundelt.

We vervolledigen dit overzicht we met een stand van zaken over de wijzigingen op het vlak van regelgeving en beleid.  Wat mag je wanneer nog verwachten: aanpassingen regelgeving, aanpassingen aanvraagformulier, wijzigingen op het vlak van handhaving, …?

Graag staan we samen met jullie even stil bij dit uitgebreide pakket. Wat waren jullie ervaringen tot op heden, als deelnemende of als niet-deelnemende gemeente? We doen dit vooral met de blik vooruit. Welke van jullie bezorgdheden verdienen deze legislatuur nog extra aandacht? Welke instrumenten, hefbomen of competenties hebben jullie nog bijkomend nodig om een toekomstbestendig winkelbeleid te kunnen voeren? Waar wil je dat de komende jaren verder op ingezet wordt?

We sluiten de namiddag af met enkele variapunten én – naar goede gewoonte – met een gezellig netwerkmoment.

Data en locaties:

  • 7 maart, Asse, Gemeentehuis
  • 9 maart, Heist-op-den-Berg, Café Velodroom
  • 10 maart, Leopoldsburg, Cultureel Centrum
  • 14 maart, Oostende, Cultureel Centrum De Grote Post
  • 21 maart, Deinze, DC Leiespiegel

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Gemeentehuis Asse Gemeenteplein 1 1730 Asse