Webinar: Europese Green Deal

Met haar nieuwe prioriteit voor een Europese Green Deal wil de Europese Commissie de economie van de EU verduurzamen door de klimaat- en milieu-uitdagingen om te zetten in kansen.
In Horizon 2020 is de Green Deal-oproep toegevoegd om zichtbare, marktconforme O & I-projecten te creëren die kunnen helpen om de EU tegen 2050 volledig duurzaam te maken.

Green Deal

Dit event is afgelopen

De oproep is onderverdeeld in 8 kernthema's die veel domeinen aanpakken en 2 ondersteunende gebieden (over kennissystemen, onderzoeksinfrastructuur en burgerbetrokkenheid). 
Meer informatie is te vinden op de Europese Green Deal-pagina van de NCP Flanders website. (link onderaan deze pagina)

Ter voorbereiding van de EU ‘Research and Industry Days’ (22-24 september), waar alle oproepen in detail zullen worden gepresenteerd, organiseren we twee webinars over dit onderwerp:

  • op 9 september (9: 30-10: 30): deze is gericht op geïnteresseerden die geen voorkennis hebben van de Green Deal. We zullen de onderwerpen op een zeer beknopte manier uitleggen, zodat u kunt bepalen of dit binnen de reikwijdte van uw activiteiten valt
  • op 11 september (9: 30-11: 00 uur): een deskundige van de Europese Commissie (Sven Schade) geeft zijn diepgaande blik op de achtergrond van de Green Deal. In het tweede deel van dit webinar geven we wat informatie over de ‘partnerings tools’, zodat u een goed consortium kunt vormen voor de komende oproepen. We sluiten het af met een laatste update over de EU ‘Research and Industry Days’.

Voor beide evenementen is er 1 website met meer informatie en 1 aanmeldingsformulier beschikbaar.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
NCP FLANDERS, NCP FNRS, BELSPO, NCP Wallonie & NCP Brussels

Dit event is afgelopen