Zitdag | Auteursrecht, merken, modellen en octrooien (Gent)

Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten!

Dit event is afgelopen

Zij kunnen een antwoord bieden op vragen zoals:

  • Hoe kan ik mijn idee vastleggen?
  • Wat wordt er door het auteursrecht beschermd?
  • Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen?
  • Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen?
  • Is mijn uitvinding octrooieerbaar?
  • Waar moet ik op letten bij het overdragen van mijn rechten?
  • Wat zijn de kosten voor bescherming?

Wie?

Nico Deconinck

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van uw vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,…

Bruno Vanderschoot

Afspraken met Bruno kunnen enkel nog gemaakt worden voor vrijdag 20 september.

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Bruno Vanderschoot geeft reeds jarenlang advies over de bescherming van intellectuele eigendom. Bij hem kun je terecht met al je vragen omtrent i-depot, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…

Caroline Merckx

Er kunnen geen afspraken meer met Caroline gemaakt worden voor deze sessie.

Caroline Merckx is adviseur voor de creatieve sectoren bij Flanders DC. Zij informeert dagelijks creatieve mensen rond auteursrecht, overdracht van rechten (licenties),... Ze is dan ook goed beslagen op het vlak van intellectuele eigendom voor deze sector.

Praktisch

Een persoonlijk gesprek neemt zowel bij Bruno Vanderschoot (merken, modellen), Nico Deconinck (octrooien) als bij Caroline Merckx VOLZET (creatieve sector) 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan in en noteer in het opmerkingenveld:

  • Wie je graag zou spreken met een beknopte weergave van de vragen voor het individueel gesprek. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
  • Je eventuele voorkeur voor de voor- of namiddag. In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur doorgestuurd.

Een VLAIO-bedrijfsadviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen.

Organisator
Agentschap Innoveren & Ondernemen

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Agentschap Innoveren & Ondernemen VAC Gent - 10e verdieping Koningin Maria Hendrikaplein 70 9000 Gent