2 vacatures voor strategisch ICT-talent

Publicatiedatum
VLAIO zet volop in op een data gedreven werking en zoekt een data infrastructuur architect en een ICT-projectleider software ontwikkeling. Iets voor jou? Aarzel niet contact met ons op te nemen voor meer info.
IT jobs bij VLAIO

Aan de slag binnen nieuwe afdeling 'Data & interne innovatie'

VLAIO stimuleert niet alleen innovatie, maar gaat ook volop zelf aan de slag om haar werking voortdurend te verbeteren. Daartoe heeft het agentschap ‘digitalisering’ en ‘data gedreven werken’ als expliciete strategische prioriteiten opgenomen. Om die prioriteiten vorm te geven is een nieuwe afdeling 'Data & interne innovatie' opgericht die in januari 2020 van start gaat.

Naast het verder digitaliseren van het aanbod van dienstverlening en subsidies zal deze nieuwe afdeling onder andere invulling geven aan de rol van VLAIO als dataregisseur van het ecosysteem ondernemerschap en innovatie in Vlaanderen. In het kader daarvan wordt een data gedreven dienstverleningsmodel uitgebouwd in samenwerking met de partners. Hergebruik van data, maximale gegevensdeling, ethische aspecten en innovatieve technologieën, onder meer uit het domein van artificiële intelligentie, zullen daar een prominente rol in spelen.

Data infrastructuur architect

Als data infrastructuur architect speel je een trekkersrol bij het opzetten van het datawarehouse en de BI-omgeving:

  • Je overlegt met de dienst Data & monitoring om voldoende zicht te krijgen op het datamodel en besteedt de nodige aandacht aan de toekomstige data- en rapporteringsnoden zoals bijvoorbeeld het inbouwen van AI-toepassingen.
  • Op basis daarvan bepaal je, in samenwerking met externe specialisten, de architectuur vereisten en maak je de juiste keuzes op vlak van infrastructuur. Je hebt daarbij ook maximale aandacht voor de beveiliging van de gegevens.
  • Je bouwt je netwerk (verder) uit en volgt evoluties in digitalisering op en neemt op basis daarvan initiatief om de data gedreven werking verder te verbeteren.

Iets voor jou? Ontdek hier het volledige vacaturebericht.

ICT-projectleider software ontwikkeling

Als ICT-projectleider neem je binnen dat traject een trekkersrol op. Jouw dagelijkse focus ligt op de aansturing van externe ontwikkelaars bij de ontwikkeling van nieuwe software-applicaties. Concrete taken daarbij zijn onder andere:

  • Je plant projecten om nieuwe applicaties te ontwikkelen waarbij je activiteiten als technologieverkenning, ontwikkeling, testen,… opneemt.
  • Bij de uitvoering stuur je externe ontwikkelaars aan en heb je maximaal aandacht voor de deploy flow van applicaties in ontwikkeling: van Test & Integratie, over Test & Acceptatie naar Productie.
  • Je bouwt je netwerk (verder) uit en volgt evoluties in digitalisering op en neemt op basis daarvan initiatief om de werking IT-ondersteuning van het agentschap verder te verbeteren.

Iets voor jou? Ontdek hier het volledige vacaturebericht.