Welke telmethode inzetten voor jouw event?

Publicatiedatum
Het aantal aanwezigen kennen op een event is belangrijk. Je rekent er het economisch succes op af of schat er de nodige inzet van mensen en middelen mee in. Het bepaalt ook de aandacht in pers en media voor het event of de veiligheidsmaatregelen die je er moet nemen.
Foto van Aranxa Esteve, Unsplash.com

Het expertisecentrum Publieke Impact van de Karel de Grote Hogeschool ging daarom, samen met onderzoekers van IDLab van de Universiteit Antwerpen, in een TETRA-onderzoek de accuraatheid van verschillende telmethodes na. Je leest hun bevindingen in dit samenvattend onderzoeksrapport. De steden Gent en Roeselare volgden dit onderzoek op in de begeleidingsgroep.

Telwijzer

De inzichten uit dit project werden ook meegenomen in de Telwijzer, een online tool om op objectieve wijze de juiste telmethode(s) op jouw groot of klein event te gebruiken. Na het invullen van een paar gegevens over het event beveelt de Telwijzer de juiste methode aan. Van elke beschikbare telmethode – van kliktelling over cameratelling tot wifitelling - vind je er tevens een overzicht met voor- en nadelen, kostprijsberekening en mogelijke leveranciers.

Probeer deze tool op www.telwijzer.be.

TETRA

Een TETRA-project, gesteund door Agentschap Innoveren & Ondernemen, vertaalt recent beschikbare kennis aan een hogeschool of universiteit in concrete, praktijkgerichte informatie. Een ruime groep van ondernemingen of organisaties kan zo sneller en efficiënter innoveren binnen een of meerdere economische of maatschappelijke uitdagingen.

Delen: