Kmo-portefeuille

Terug naar De registratieprocedure voor dienstverleners

Hoeveel kost een audit?

Er is geen standaardprijs per audit vastgelegd. 

De totale auditkost is de vermenigvuldiging van het aantal uren die nodig zijn om de audit uit te voeren met de uurprijs. Er wordt, sinds de nieuwe aanstelling van auditbureaus van 2024, niet langer gewerkt met een standaarduurprijs. Ieder auditbureau bepaalt zelf zijn uurprijs.

De tijd die het auditbureau besteedt aan de audit is afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de structuur van de dienstverlener, evenals van de dienst(en) waarvoor hij zich registreert. Om de prijs te bepalen zal het auditbureau een door VLAIO opgelegd tijdrooster gebruiken. Een gemiddelde audit neemt twee dagen in beslag.

Alle auditbureaus gebruiken hetzelfde tijdrooster. Dit betekent dat de prijs van de audit bij elk auditbureau dezelfde is.

Deze prijsberekening geldt enkel voor vestigingen in België. Het auditbureau kan supplementaire verplaatsingskosten aanrekenen voor buitenlandse vestigingen.

Met de norm wordt gericht gepeild naar activiteiten die relevant zijn voor een aanstelling als dienstverlener. Hierdoor zal de audit van de kmop-norm goedkoper zijn dan vergelijkbare kwaliteitsnormen. Indien je bovendien in het bezit bent van een Qfor-certificaat, WSE-certificaat, ISO 9001 certificaat of lid bent van het ITAA of IBR ben je vrijgesteld van de audit van sommige vereisten. De vrijstellingen zijn opgenomen in de kmop-norm.

De auditkost kan niet gesubsidieerd worden met de kmo-portefeuille.

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.