Blikopener - hogescholen, partners in innovatie
Voor wie?
Ben je een bedrijf of organisatie die een concreet probleem heeft betreft klimaat en energie, circulaire economie, e-commerce, zorg en welzijn, digitaliseren, voeding, landbouw of een ander onderwerp? Of ben je op zoek naar kennis of ondersteuning voor innovatie?
Stel dan je vraag aan experten van hogescholen via Blikopener!
Wat kan je verwachten?
Bij Blikopener krijg je toegang tot de kennis en expertise van de 13 Vlaamse hogescholen. Ze delen graag hun innovatieve en praktische kennis over verschillende onderwerpen om jouw onderneming of organisatie te helpen groeien.
Je kan gratis je vragen of problemen voorleggen. De onderzoekers en experts delen vervolgens hun kennis op een eenvoudige manier. Ook bekijken ze of er mogelijkheden zijn om samen te werken met onderzoekers en studenten.
Hoe pakken we dit aan?
Via de website van Blikopener kan je je uitdaging of vraagstuk voorleggen aan één van de hogescholen of aan de centrale coördinator. Daarna volgt een diepgaand intakegesprek om een helder beeld te krijgen van jouw probleem. Vervolgens verken je samen de mogelijkheden voor samenwerking met 1 of meerdere hogescholen en ontdek je de diverse wegen naar innovatie.
Als blijkt dat de expertise die je nodig hebt binnen de muren van de hogescholen te vinden is, dan zijn er 2 opties:
- Via eerstelijnsadvies delen de experts hun praktijkgerichte innovatieve inzichten die specifiek zijn afgestemd op jouw uitdaging. Dit is een kosteloze service en neemt minder dan een halve dag in beslag zodat je snel weer verder kan met je plannen.
- Of misschien is een thematische sessie meer iets voor jou? Vragen die jij hebt, leven wellicht ook bij anderen. Via een Thematafel brengt Blikopener verschillende belanghebbenden samen: ondernemingen, organisaties, financiers, overheid, klanten, … om te debatteren over een bepaald thema. Dit biedt niet alleen waardevolle inzichten van experts, maar ook diverse perspectieven van andere deelnemers, wat vaak leidt tot verassend nuttige input.
Zo kan er vaak een vruchtbare samenwerking ontstaan met een hogeschool. Die kan gericht zijn op jouw specifieke behoefte, maar als jouw vraag ook interessant is voor andere ondernemingen of organisaties, dan kan dit leiden tot een onderzoeks- of ontwikkelingsproject.
Indien de kennis of capaciteit niet aanwezig is, wordt er doorverwezen naar andere innovatiepartners zoals andere ondernemingen, kennisinstellingen, werkgeversorganisaties, sectororganisaties of speerpuntclusters.
Iedere vraag krijgt dus een antwoord!