windmolens - Foto van Karsten Würth (@inf1783) on Unsplash

Sociaal ondernemen

Financiële steun voor bedrijven die inzetten op sociaal ondernemen

In de sociale economie heeft men aandacht voor emancipatie, integratie en de positie van mensen uit kansengroepen. Zo is er voor werkgevers bijvoorbeeld de korting op RSZ-werkgeversbijdrage voor de tewerkstelling van bepaalde kansengroepen zoals laag en middelgeschoolde jongeren, 55 plussers en personen met een arbeidsbeperking.

Je vindt diverse ondersteuningsmaatregelen rond tewerkstelling in de subsidiedatabank.

De werkbaarheidscheque is dan weer een maatregel waardoor je als ondernemer financiële steun krijgt om een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk. Vlaamse ondernemingen worden gestimuleerd om de werkbaarheid voor de werknemers in kaart te brengen en/of een actieplan rond werkbaar werk op te stellen. Via de kmo-portefeuille kan je hieraan ook acties koppelen door een tijdelijke verhoging van het plafond van de kmo-portefeuille, zodat kmo's op een laagdrempelige manier met werkbaar werk aan de slag kunnen gaan. 

 

Podcast: Duurzaam meerwaarde creëren  

Er bestaan heel wat steunmogelijkheden voor organisaties met een maatschappelijke insteek. Marie-Céline Tersago en VLAIO bedrijfsadviseur Kim Smets nemen je in deze podcast mee in het steunlandschap voor organisaties met een maatschappelijke insteek, met bijzondere aandacht voor zorgorganisaties en geven tips voor een duurzaam bestaan. 

Beluister hier deze podcast.

 
Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: