Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel. Zet jouw bedrijfsdeuren open voor burgers en laat ze ontdekken hoe belangrijk wetenschap en technologie is in jouw bedrijf.

visual dag van de wetenschap 2024

Praktisch

Date
Tijdstip
00.15 - 23.30 uur
Situering
Online

Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel en vindt elk jaar plaats op de 4de zondag van november. Noteer dus alvast zondag 24 november 2024 in jouw agenda!

Die dag zijn de spots gericht op wetenschappelijke onderzoeken en technologische innovaties, en rolt de rode loper uit voor een publiek vol jonge nieuwsgierigaards en oudere ontdekkers. Zij maken, op een originele en vaak creatieve manier, kennis met de straffe toepassingen en ontwikkelingen die ons leven vandaag en morgen beïnvloeden.

Stel jouw bedrijfsdeuren open en organiseer een leuke doe-activiteit voor jong en oud. De Dag van de Wetenschap heeft ook een digitale experimenteerzone waar je interessante video's, workshops, lezingen, games en proefjes kan uploaden.

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die van de Dag van de Wetenschap een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door de Koepel van Attracties & Musea - Riebedebie.be en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.

Wil je met jouw bedrijf een activiteit organiseren voor de Dag van de Wetenschap 2024? Registreer je bedrijf op de inschrijvingspagina van Dag van de Wetenschap en maak je activiteit aan.

 

Interesseert dit jou? Ken je de STEMhub al?

Met de STEMhub informeert, inspireert en ondersteunt VLAIO bedrijven die zich willen engageren om STEM-talent te versterken. Er is immers een grote arbeidskrapte in STEM-profielen. Samen brengen we hier verandering in. 

STEM is een letterwoord dat staat voor science, technology, engineering, mathematics. 

Ontdek meer over de STEMhub op deze website.

 
Organisator
Vlaamse overheid i.s.m. Koepel van Attracties & Musea - Riebedebie.be en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.

Praktisch

Date
Tijdstip
00.15 - 23.30 uur
Situering
Online