Masterclass duurzame groeistrategie

Europa legt in haar Green Deal een aantal duurzaamheidsdoelstellingen vast en zal ondernemingen verplichten te rapporteren over duurzaamheid. CSRD, de vrijwillige standaarden voor kmo's en de EU-green deal houden heel wat verplichtingen, risico's maar ook kansen en opportuniteiten in.

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
Locatie

Kantoor Van Havermaet Houtstraat 3 2260 Oevel

Tijdens deze diepgaande masterclass doorloop je de volledige journey richting een intrinsiek duurzaamheidsbeleid, waarbij je voldoet aan geldende regelgeving, en daarnaast ook leert hoe intern & extern het nodige draagvlak te creëren. Schrijf je in voor deze masterclass en verzeker jouw bedrijf van een toekomstbestendig duurzaamheidsbeleid.

Na deze masterclass heb je als bedrijf alle kennis en handvaten om een concreet duurzaamheidsbeleid uit te werken dat op korte en lange termijn haalbaar en relevant is.  Dit van de eerste stappen zoals het identificeren van jouw stakeholders, het definiëren van de risico’s en opportuniteiten tot en met het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie, de implementatie ervan en de rapportering. Ook de materialiteitsanalyse en een effectieve interne & externe duurzaamheidscommunicatie komen uitgebreid aan bod.

De expertise van de sprekers wordt aangevuld met praktijkcases van ondernemingen uit de regio. Zo zal je ook inspiratie kunnen opdoen hoe de theorie om te zetten in de praktijk, wat mogelijke uitdagingen zijn en hoe je als bedrijf dit alles omzet in een voordeel voor jezelf, je klanten, leveranciers en stakeholders.

Dit alles wordt tevens gelinkt aan de Sustainable Development Goals, waardoor snel de nodige linken gelegd kunnen worden wat betreft communicatie, duurzaamheidsplan en tevens handig voor de bedrijven die deelnemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Programma

Sessie 1 & 217/10
  • Duurzaamheidsbeleid in de globale klimaat- en Europese context
  • Stakeholdermapping en waardeketenanalyse voor een integrale aanpak
Sessie 3 & 418/10
  • Materialiteitsanalyse deel 1
  • Materialiteitsanalyse deel 2
Sessie 5 & 621/11
  • Impact maken met een duurzaamheidsstrategie en -proces
  • Duurzaamheidsrapportering (CSRD) als strategische communicatietool  + Praktijkcase duurzaamheidsstrategie Willemen Groep
Sessie 7 & 822/11
  • Meten is weten, databeheer ifv je duurzaamheidsbeleid
  • Klimaatbeleid als onderdeel van je duurzaamheidsstrategie

Sprekers

Voor deze masterclass hechten we veel belang aan een kwalitatief, gevarieerd en boeiend programma samen te stellen. Tijdens deze masterclass zal je beroep kunnen doen op de expertise en ervaring van o.a. Katelijne Norga (CEO van Pantarein Publishing), Jeroen De Muynck (sustainability director bij Van Havermaet), Deloitte, financiële insights vanuit de bankenwereld (ING). Daarnaast zullen enkele ondernemingen uit de regio ook hun inzichten en best practices delen over hoe zij hun duurzaamheidsstrategie & -beleid hebben aangepakt, de uitdagingen etc.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
1950 euro (excl. btw)
Organisator
Voka

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
Locatie

Kantoor Van Havermaet Houtstraat 3 2260 Oevel

Locatie

Adres

Kantoor Van Havermaet Houtstraat 3 2260 Oevel