Transformers part 8 – Photonics4Food

Elk bedrijf heeft baat bij efficiënte systemen voor kwaliteitscontrole, procesoptimalisatie, verpakken en bewaren. Nieuwe fotonica- en AI-technologieën zijn in staat om deze systemen sneller en (energie-)efficiënter te maken. Hoe werken fotonicatoepassingen precies en hoe kan je AI implementeren in de elektronica van je bedrijf?

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 15.00 uur
Situering

Meet District Ottergemsesteenweg Zuid 808/b300 9000 Gent

Wat staat er op het programma?

Na een succesvolle editie in mei 2023 waar meer dan 100 deelnemers op aanwezig waren, organiseren Flanders’ FOOD en VUB nu voor een tweede maal het Photonics4FOOD-event op 23 januari 2025. Op deze dag kom je te weten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het vlak van fotonica die in de voedingsindustrie een meerwaarde kunnen betekenen om bedrijven verder te helpen excelleren in hun productie. Daarbij wordt ook belicht hoe met behulp van AI-toepassingen de fotonicatechnologie optimaal ingezet kan worden en hoe AI-technologie met rasse schreden ontwikkelingen in de voedingsindustrie ondersteunt.

Tijdens de geleide beursgang stellen technologie-aanbieders zichzelf en hun producten voor en worden demonstraties gegeven van technologietoepassingen voor de voedingsindustrie. 

Voor deze tweede editie hebben we Meet the Expert aan het programma toegevoegd. Plan op voorhand een gesprek in met een expert rond een specifieke uitdaging of probleem waarvoor je een oplossing zoekt binnen je bedrijf. Dit wordt dan in een confidentieel 1-op-1 gesprek in detail bekeken en zoeken jullie samen naar een oplossing.

Naar goede gewoonte sluiten we af met een netwerkdrink om na te praten, kennis uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen. 

Programma

  • 09:00: Ontvangst met koffie -registratie
  • 09:30: Welkom
  • 09:35: Next generation sensing systemen voor de voedingsindustrie: belang van optische spectroscopie en AI
    Lien Smeesters - VUB
  • 10:00: Presentaties
    • Gebruik van optische camera’s, virtuele sensoren en machine learning in de aardappelindustrie 
      Jan Verhasselt, Yazzoom
    • X-Ray en optische sensoren voor toepassing in de vleesindustrie 
      KUL
    • Integratie van bestaande sensoren in een AI ondersteunde productie-omgeving 
      TBC
  • 11:00: Pauze
  • 11:20: Presentaties
    • Handheld spectrale monitoringsystemen voor kleur en kwaliteit: multispectraal imaging 
      TBC
    • Optische sensoren en AI in de wafelindustrie 
      TBC
    • Conclusies, window naar de toekomst en vervolgactiviteiten 
      Gus Verhaeghe, Flanders’ FOOD
  • 12:20: Lunch
  • 13:00:Geleide beursgang en meet the expert
    U heeft de mogelijkheid om op voorhand een tijdsslot (15min) in te plannen met een expert om uw specifiek probleem/uitdaging te bespreken en oplossing te zoeken. De gesprekken worden ingepland tussen 13u-14u30. Voor en na uw gesprek heeft u de kans om de geleide beursgang en demonstraties verder mee te volgen. De afspraak inplannen gebeurt hieronder via de link naast hun profiel.
  • 14:00:Demonstraties
    De bedrijven op de beurs demonstreren hun producten en technologie aan de hand van een real-life opstelling.
  • 14:30: Afsluitende netwerkmoment
  • 15:00:Einde
Deelnameprijs
Gratis
Organisator
Flanders' Food i.s.m. VUB

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 15.00 uur
Situering

Meet District Ottergemsesteenweg Zuid 808/b300 9000 Gent

Situering

Adres

Meet District Ottergemsesteenweg Zuid 808/b300 9000 Gent