Turbogesprekken: boost jouw innovatie in de bouw of energie

Ben jij een innovatief bedrijf op het kruispunt van bouw of energie met digitalisering? Wil je aan de slag met nieuwe technologieën en/of data om jouw processen te verbeteren? Ben je bijvoorbeeld bezig met slimme gebouwen, digital twins of efficiëntere warmtenetten? Maar worstel je daarbij nog met een aantal uitdagingen? Onze turbogesprekken met experten helpen jou efficiënt op weg!

speeddate

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
Situering
Online

Digitale innovatie maakt jouw bedrijf efficiënter, duurzamer en veiliger. Door technologieën zoals AI, XR, IoT, digital twins en slimme netwerken te implementeren, kan je processen automatiseren, real-time data benutten, planning en logistiek efficiënter maken. Dat zorgt niet alleen voor snellere opleveringen maar ook voor minder energieverbruik en lagere kosten door fouten. Zo bereid je jouw onderneming voor op de uitdagingen van morgen. Wil jij hiermee aan de slag? Onze turbogesprekken scheppen klaarheid in de mogelijkheden en geven je een duwtje in de rug richting een projectplan.

Wat is een turbogesprek?

VLAIO en EDIH-EBE brengen de juiste experten samen in een panel rond het topic van jouw project. In een digitaal gesprek van één uur geven zij hun visie op jouw idee en krijg je waardevolle antwoorden op vragen als:

  • Wat is de haalbaarheid van mijn idee en welke technologieën kan ik hiervoor aanwenden?
  • Hoe zet ik data om in bruikbare inzichten?
  • Hoe integreer ik digitale technologieën in bestaande systemen?
  • Bij wie kan ik terecht voor advies en hulp bij de realisatie? 
  • Zijn er subsidies voor handen om mijn idee te helpen realiseren?
 

Inspiratie

Bright Energy ontwikkelde een mobiele elektrische batterij en een bijhorend monitoringplatform om efficiënt om te gaan met energieverbruik op bouwwerven. “Ons oorspronkelijke plan was om enkel slimme aansturing van batterijsystemen en een bijhorend energieplatform te ontwikkelen. Er bestond echter nog geen batterij die aan de specifieke noden van bouwwerven voldeed. Daarom zijn we bij VLAIO gaan aankloppen. Met een kmo-groeisubsidie en een ontwikkelingsproject konden we onze eigen batterij ontwikkelen.” Sam Van Acker, medeoprichter Bright Energy

 

Waarom is een turbogesprek relevant voor jou?

Volledig gratis en zonder dat je je hoeft te verplaatsen, toets je in een uur tijd jouw plannen en uitdagingen af bij experten van VLAIO en EnergyVille (KU Leuven, VITO, UHasselt, Imec), Buildwise, Embuild, Flux50 (partners in EDIH-EBE) en/of Vlaamse hogescholen. Je krijgt inhoudelijke, constructieve feedback. En wie weet vind je er meteen een constructieve partner voor de verdere realisatie van jouw project. 

 

Inspiratie

Zusterbedrijven Smappee en Snowball zetten zich allebei in voor cleantech, technologie die bijdraagt aan een beter milieu. Smappee doet dat met laadpalen en een slim energiebeheersysteem. Het bedrijf leent zijn expertise en ervaring aan Snowball, een state-of-the-art cleantech hub die duurzame ondernemers ondersteunt. De energiehuishouding van het gebouw van Smappee en Snowball werd als proeftuin ingericht met steun van VLAIO via een coöperatief ontwikkelingsproject van speerpuntcluster voor energie Flux50.

 

Voor wie is een turbogesprek bedoeld?

Vlaamse ondernemingen of organisaties in de ICT-, bouw- of energiesector die hun digitaliseringsambities willen concretiseren en realiseren in de komende 2 à 3 jaar. 

 

Inspiratie

De Ceuster verkoopt en verhuurt bouwkranen van het Italiaanse merk Gru Dalbe en verzorgt de bijhorende service en het transport van en naar de bouwwerf. Om een beter inzicht te krijgen in de verhuurvloot en om sneller op de bal te kunnen spelen op het vlak van service en onderhoud, wou het bedrijf de bouwkranen uitrusten met sensoren. Via Embuild Limburg kwamen ze in contact met VLAIO en kregen ze vervolgens begeleiding naar een kmo-groeisubsidie.

 

Praktisch

We organiseren onze online turbogesprekken bouw/energie op:

  • Maandag 2 december 2024
  • Maandag 9 december 2024

Jouw deelname is gratis, maar je inschrijving is verplicht. Bij de inschrijving vragen we je ook enkele vragen te beantwoorden zodat we de juiste experten voor jouw uitdaging kunnen uitnodigen. De door jou aangeleverde info wordt aan de experts bezorgd ter voorbereiding van het gesprek en wordt confidentieel behandeld. 

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO en EDIH-EBE i.s.m. Buildwise, de Vlaamse hogescholen, Embuild, Flux50 en EnergyVille (KULeuven, Vito, Imec, UHasselt)

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
Situering
Online