UNIZO ALTO Energie

Een duurzaam energiebeleid is niet meer weg te denken bij bedrijven. Vaak is efficiënt energieverbruik of de omschakeling naar andere energiebronnen een meerjarenplan. ALTO energie schept duidelijkheid in jouw energieverhaal. Je leert er alle noodzakelijke begrippen en technieken om het energieplan van jouw bedrijf op punt te zetten.

UNIZO ALTO Energie

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 13.30 uur
Locatie

UNIZO West-Vlaanderen Koningin Astridlaan 29 8200 Sint-Michiels

De kracht van energie-efficiëntie

UNIZO en Elindus begeleiden je samen in jouw duurzame energietransitie! Elindus streeft ernaar een toonaangevend kenniscentrum te zijn voor bedrijven die nood hebben aan expertise rond het topic energie.

De omschakeling naar duurzame energie vraagt om professionele begeleiding. In dit traject leren UNIZO en Elindus je de nodige zaken om die energietransitie op een verantwoorde manier door te voeren in jouw eigen bedrijf.

In dit 5-delig traject leer je:

  • de basisprincipes en dynamieken van de energiemarkt te doorgronden;
  • op een verantwoorde manier beslissingen te nemen in de complexe energiemarkt;
  • de energie-efficiëntie in je bedrijf te bevorderen;
  • kostenbesparend te innoveren op energievlak;
  • rekening te houden met de kansen en valkuilen van duurzame energietransitie;
  • kritische keuzes te maken die niet alleen de innovatie in je eigen bedrijf ten goede komen, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst van de planeet.

Bovendien bouw je in deze sessies een netwerk van gelijkgestemden op, waarmee je kennis en ervaring kunt delen. Of waarmee je kunt samenwerken aan toekomstige energieprojecten.

Wat komt er aan bod tijdens het traject?

Sessie 1: De basisprincipes

We beginnen bij het begin. Je leert de basisbegrippen en –principes van de energiemarkten. Je krijgt inzicht in de dynamiek van vraag en aanbod, de prijsvorming van energie en de rol van verschillende energiebeurzen.

Sessie 2: Energiebeheer en -strategie

In deze sessie gaan we een stap verder. We leren hoe je je energieverbruik en energieproductie kan managen. Dit alles koppelen we aan het meerjarenplan van je bedrijf. Je leert strategieën op te stellen voor de aankoop van energie. En je leert de details in energiecontracten begrijpen.

Sessie 3 en 4: Energietransitie

In twee diepgaande sessies richten we ons op de effectieve energietransitie. We focussen niet alleen op de kansen, maar waarschuwen ook voor valkuilen. Je leert hoe je kostenefficiënt naar een duurzame energievoorziening overgaat. Tot slot maak je kennis met nieuwe technologieën en innovaties in de energiesector.

Sessie 5: Energie-ecosysteem

Door de valkuilen van de energietransitie te begrijpen en te vermijden, kunnen bedrijven een duurzaam en efficiënt energie-ecosysteem creëren. De sleutel tot succes ligt immers in een totaalaanpak. En die totaalaanpak vereist een goed inzicht in het energieplan, strategische investeringen, een slimme inzet van energiebronnen en optimaal beheer.

Elke sessie wordt verrijkt met case studies, interactieve discussies en praktische oefeningen.

Deelnameprijs
1110 euro
Organisator
UNIZO i.s.m. Elindus

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 13.30 uur
Locatie

UNIZO West-Vlaanderen Koningin Astridlaan 29 8200 Sint-Michiels

Locatie

Adres

UNIZO West-Vlaanderen Koningin Astridlaan 29 8200 Sint-Michiels