Van ambitie tot adoptie: maximaliseer de impact van je digitale project

Essentiële inzichten voor elke betrokkene bij de digitale transformatie van de organisatie

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
Locatie

Claerhout Sint-Denijslaan 485 9000 Gent

Essentiële inzichten voor elke betrokkene bij de digitale transformatie van de organisatie

Je weet dat je als zaakvoerder of manager in een KMO echt wel stappen vooruit moet zetten qua digitalisering, maar het loopt niet steeds zoals je zou willen:

  • De discussies binnen het management rond digitalisering lopen moeizaam
  • Je vreest dat je intern te weinig technische kennis hebt om heldere, geïnformeerde beslissingen te nemen
  • Het lukt niet altijd om onderweg de focus te bewaren
  • De adoptie door de gebruikers is aarzelend.
  • De uiteindelijke, blijvende impact van een vroeger project bleef beperkt.

Pak het slim aan. Succes in digitale transformatie draait niet zozeer om technologie, het gaat vooral om duidelijkheid, organisatie en communicatie. Deze masterclass brengt inzicht in de definitie, uitvoering en adoptie van digitale projecten. Op basis van praktische tips, concrete hulpmiddelen en sprekende voorbeelden leer je wat een digitale transformatie succesvol maakt.

Voor wie?

Je bent als verantwoordelijke of ondernemer betrokken in het digitale traject van jouw organisatie? Of je leidt als projectmanager een specifieke digitalisering? Dan is deze masterclass voor jou. Je hebt geen voorafgaande technologische expertise nodig.

Wat ga je leren?

De masterclass is interactief. Er is telkens een ex cathedra inzicht met daarna een oefening of ruimte voor discussie met de andere deelnemers op basis van eigen voorbeelden en ervaring. Aan het eind van de dag ga je naar huis met kaders en beste praktijken die echte adoptie en blijvende impact centraal zetten.

We behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

  • Hang het project op aan de strategie van je bedrijf via duidelijk geformuleerde ambities. Maak je digitale verwachtingen expliciet en bewaak ze tijdens de uitvoering;
  • Hanteer begrippen als Return on Investment (ROI), roadmap, planning en budget op de juiste manier. Organiseer je op adoptie, geef focus aan zichtbare impact op korte termijn;
  • Stel effectieve teams samen met de juiste rollen en de nodige competenties. Verlaag de drempels voor samenwerking over de muren van departementen en organisaties;
  • Respecteer als CEO, CFO, HR- of IT-verantwoordelijke de aandachtspunten voor digitaal succes. Maak je vertrouwd met de meest courante begrippen.

Wie zijn de lesgevers?

Carine Lucas, Senior Expert Digital en Isabel Michiels, Senior Expert Digitale Innovatie (Agoria)

Peter Verhasselt, Senior Advisor Digital Product Management en Nick Boucart, Senior Advisor Software Engineering & ICT (Sirris)

De masterclass is gebaseerd op het boek "Van ambitie tot adoptie: Digitaal transformeren met impact", geschreven door (twee van) de lesgevers. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar.

Praktische informatie 

Taal: Nederlands

Datum: Dinsdag 24 september 2024 (9:00-17:00)

Plaats: Claerhout, Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent

Deelnameprijs per persoon excl. btw, incl. koffiepauzes en broodjeslunch: Vlaamse bedrijven en Agoria-leden betalen € 390. Voor niet-leden is deze prijs onder voorbehoud van toekenning van VLAIO-steun via het Industriepartnerschap, maar zal in elk geval niet meer dan € 1.300 bedragen. Voor de kmo-portefeuille komt dit initiatief niet in aanmerking.

De sessies worden in het Nederlands gegeven, ook het materiaal en het boek zijn in het Nederlands.

Organisatie: Agoria Academy

Contactpersoon: Carine Lucas - carine.lucas@agoria.be

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria vzw.

Deelnameprijs
Vlaamse bedrijven en Agoria-leden betalen € 390
Organisator
Agoria
Thema's

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
Locatie

Claerhout Sint-Denijslaan 485 9000 Gent

Locatie

Adres

Claerhout Sint-Denijslaan 485 9000 Gent