Webinar: “Beschermingsmogelijkheden voor software en AI”

In dit webinar leer je alles over de bescherming van software door intellectuele eigendomsrechten en behandelen we aandachtspunten i.v.m. het gebruik en de ontwikkeling van artificiële intelligentie (AI).

Praktisch

Date
Tijdstip
10.00 - 12.00 uur
Locatie
Online

Onder de beschermingsmogelijkheden valt een overzicht van hoe software kan worden beschermd door octrooien en de criteria die daarvoor gelden. Ook hoe auteursrecht kan worden gebruikt om software te beschermen en wat de beperkingen zijn. Verder worden de voor- en nadelen van open source software besproken. Als laatste beschermingsmiddel wordt er ingegaan op de mogelijkheden om software te beschermen via het bedrijfsgeheim. Ten slotte gaan we dieper in op aandachtspunten wanneer software op maat wordt gemaakt voor klanten, wie de eigenaar is van de rechten en wat licenties zijn.

Dit webinar zal gegeven worden door Liese Kuyken. Zij is advocate bij Lydian en bespreekt vanuit haar praktijkervaring de verschillende beschermingsmaatregelen en geeft praktische tips om deze optimaal in te zetten. 

Organisator
VLAIO

Praktisch

Date
Tijdstip
10.00 - 12.00 uur
Locatie
Online