Online contactdag Auteursrecht, merken, modellen en octrooien

Deze contactdag zal helemaal digitaal georganiseerd worden. Je kan je vragen 1-op-1 met één met onze experten bespreken. Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten!’

Dit event is afgelopen

De experten bieden antwoord op vragen als:

  • Hoe kan ik mijn idee vastleggen?
  • Wat wordt door het auteursrecht beschermd?
  • Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen?
  • Is mijn uitvinding octrooieerbaar?
  • Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen?
  • Waar moet ik op letten bij het overdragen van mijn rechten?
  • Wat zijn de kosten voor bescherming?

Wie?

Nico Deconinck

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van uw vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,…

Bruno Vanderschoot

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Bruno Vanderschoot geeft reeds jarenlang advies over de bescherming van intellectuele eigendom. Bij hem kun je terecht met al je vragen omtrent i-depot, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…

Caroline Merckx

Caroline Merckx is adviseur voor de creatieve sectoren bij Flanders DC. Zij informeert dagelijks creatieve mensen rond auteursrecht, overdracht van rechten (licenties),... Ze is dan ook goed beslagen op het vlak van intellectuele eigendom voor deze sector

Mieke Houben

Mieke is bedrijfsadviseur van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Door haar ervaring met de IEscan is zij de aangewezen persoon om na te gaan hoe je je onderneming beter kan beschermen en om te bekijken of je wel de juiste maatregelen treft.

Elke De Rijck

Zij treedt binnen VLAIO als bedrijfsadviseur frequent op als klankbord intellectuele eigendom bij kmo’s. Samen met jou bekijkt ze welke opties en timing belangrijk zijn voor bescherming tijdens je groei- en innovatietraject.

Infosessie

Van 12.30 uur tot 13.30 uur verzorgt VLAIO een algemene presentatie rond intellectueel eigendom. Je maakt kennis met de verschillende vormen van intellectueel eigendom en komt te weten wat ze precies beschermen, hoeveel het kost en waar je ervoor terecht kan. Deze infosessie is nuttig voor wie slechts een beperkte kennis heeft van intellectueel eigendom. Het legt ook een goede basis voor het gesprek met de expert.

Praktisch

Een persoonlijk gesprek bij Bruno Vanderschoot (merken, modellen), Nico Deconinck (octrooien), Caroline Merckx (creatieve sector) of een adviseur neemt 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan in en noteer in het opmerkingenveld:

  • Of je interesse hebt voor de infosessie en/of een individueel gesprek.
  • Een beknopte weergave van de vragen voor het individueel gesprek. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
  • Je eventuele voorkeur voor de voor- of namiddag. In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur doorgestuurd.

Een VLAIO-bedrijfsadviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO

Dit event is afgelopen