Agoria faciliteert bedrijfsleven rond Slimme Regio

Publicatiedatum

Onder de noemer City of Things organiseert VLAIO al sinds 2018 oproepen voor lokale besturen om mee de schouders te zetten onder de transitie naar een slimme regio. Daarbij is het belangrijk vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. De komende 2 jaar zal Agoria de contacten tussen Vlaamse bedrijven die werken rond de smart city thema’s en de lokale besturen faciliteren.

Foto genomen bij NINE-id in opdracht van VLAIO

Wat wil Agoria gaan doen?

Agoria heeft al jaren een actieve werking en ecosysteem van bedrijven rond de smart city thema’s. Hierbij aansluitend heeft Agoria een voorstel opgemaakt om in het kader van de transitie naar een slimme regio, in te zetten op matchmaking tussen het aanbod van Vlaamse bedrijven en de noden van lokale besturen. Agoria zal dit doen binnen een quadruple helix model en daarbij aanbieders van technologische oplossingen verbinden met de vraagzijde van steden, gemeenten, burgers en andere overheden.

Nieuwe activiteiten

Naast basisactiviteiten gerelateerd aan Smart Mobility, Smart Building en Smart Energy, zal Agoria gedurende 2 jaar 8 events organiseren, specifiek gericht op slimme gemeenten in Vlaanderen. Daarbij krijgen stakeholders voldoende opportuniteiten om ideeën uit te wisselen en te netwerken, met focus op Vlaamse kmo’s. 

Het voorstel van Agoria werd goedgekeurd waardoor ze voor de 8 events steun ontvangen van VLAIO. Ook tijdens de Smart City Expo in Barcelona van 5 tot 7 november zal Agoria een aantal activiteiten faciliteren. Overweeg je als lokaal bestuur naar Barcelona te gaan? Laat het dan even weten aan VVSG via deze bevraging

Meer info?

Nieuwsgierig naar het aanbod en de activiteiten van Agoria? Het aanbod zal binnenkort bekend gemaakt worden. Hou de VLAIO-website en -nieuwsbrief in de gaten, dan blijf je op de hoogte.

 

Naar een slimme Vlaamse regio

De steun aan Agoria kadert in de uitrol van een slimme Vlaamse regio. VLAIO, Agentschap Binnenlands Bestuur en Digitaal Vlaanderen werken samen om de ambitie van de Vlaamse regering te realiseren en van Vlaanderen de Europese koploper te maken op het vlak van slimme regio’s. Meer hierover op vlaanderen.be/smart-region-office.

 

Delen: