Bekijk het eindrapport van PIO-project "Circulair materiaalbeheer in het openbaar domein"

Publicatiedatum

Tijdens het voortraject van PIO-project "Circulair materiaalbeheer in het openbaar domein" ging Mechelen, samen met Addestino, na welke uitdagingen er zijn om het circulair materiaalbeheer in het openbaar domein te bevorderen. Het eindrapport van dit voortraject is nu beschikbaar.

In het voortraject, uitgevoerd door Addestino, ging Mechelen na hoe de materialen van het openbaar domein het beste hergebruikt kunnen worden. Wat zijn de uitdagingen en knelpunten? En welke elementen zijn er al aanwezig? Mechelen ging tijdens een marktconsultatie ook in dialoog met een aantal belangrijke stakeholders, zoals aannemers of organisaties die materialen inventariseren. Er kwamen een aantal verrassende inzichten naar voren die nu gebundeld zijn in het eindrapport.

 

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) helpt de Vlaamse overheid en Vlaamse publieke sector om – via overheidsopdrachten – innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen, testen en valideren. Het gaat om innovatieve oplossingen voor publieke noden waar geen kant-en-klare oplossingen voor op de markt zijn. We zoeken deze oplossingen samen met ondernemingen, kennis- en onderzoekscentra. PIO gaat daarbij geen enkele uitdaging uit de weg en staat open voor alle thema’s en sectoren. 

 

Delen: