Bekijk het rapport van het voortraject van PIO-project bio-waste-based gevelbekleding

Publicatiedatum

Is het mogelijk om lokaal ingezameld groenafval te gebruiken voor circulaire gevelbekleding? Dat is de vraag waarop DDS-Verko een antwoord wil krijgen. Verhaert heeft in opdracht van PIO het marktonderzoek voor dit project afgerond. Lees de conclusies nu in het eindrapport.

PIO-project: bio-waste-based gevelbekleding uit lokaal organisch afval

DDS-Verko staat voor de uitdaging om groenafval om te zetten in bruikbare grondstoffen voor biogebaseerde gevelbekleding, met als doel circulaire bouwtechnieken te bevorderen. Dit initiatief is nauw verbonden met de belangrijkste activiteit van DDS-Verko: de verwerking van gft- en snoeiafval tot compost. De ambitie van DDS-Verko reikt verder dan alleen het benadrukken van groenafvalverwerking. Het onderzoekt in hoeverre lokaal verzameld groenafval kan worden ingezet voor de productie van biogebaseerde bouwmaterialen, en dit met een absoluut minimum tot geen bijkomende ruimte en energie. Dit moet resulteren in duurzaam en lokaal materiaalgebruik.

Eindrapport voortraject

Ter voorbereiding van de aanbesteding startte PIO in samenwerking met Verhaert een voortraject op, waarbij ook de markt onderzocht werd. De conclusies hieruit dienen om de innovatieve overheidsopdracht verder uit te werken. Benieuwd? Bekijk dan zeker het eindrapport. 

Delen: