Beslissingen Vlaamse Regering 26 oktober

Publicatiedatum
De Witte- Vandecaveye krijgt 968.000 euro strategische transformatiesteun en het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid wordt goedgekeurd.

Verschillende addenda aan brownfieldconvenanten

De Vlaamse Regering keurt verschillende addenda goed om voornamelijk de duur van de convenanten te verlengen:

  • 2de addendum aan het Brownfieldconvenant 12. Gent Herontwikkeling site Gasmeterlaan
  • addendum 1 aan het Brownfieldconvenant 21. Herinrichting bedrijventerrein Wiedauwkaai-Wondelgemse Meersen Gent
  • addendum 4 aan het Brownfieldconvenant 24. Gent Oude Dokken

Strategische transformatiesteun aan De Witte- Vandecaveye bvba in Pittem

De Vlaamse Regering kent 968.000 euro strategische transformatiesteun toe aan De Witte-Vandecaveye bvba in Pittem, aannemer in de spoorbouwsector. Vanaf 2020 zullen enorm veel aanbestedingen van Infrabel beschikbaar komen en ook in Frankrijk wordt een investeringsgolf verwacht vanwege de spoorwegnetbeheerders. De Witte-VDC wil klaar zijn om een aantal grote projecten binnen te halen door de juiste mensen, machines en expertise te ontwikkelen.

Handhaving van het integraal handelsvestigingsbeleid

Met het decreet over het Integraal Handelsvestigingsbeleid legde de Vlaamse Regering de nieuwe krijtlijnen vast voor een meer duurzame organisatie van de detailhandel in Vlaanderen. Een belangrijke rol is weggelegd voor de gemeentebesturen die verschillende instrumenten krijgen aangereikt om een ruimtelijk handelsbeleid te voeren. Nu keurt de Vlaamse Regering, na advies van de SERV en van de Raad van State, definitief haar besluit goed met diverse bepalingen over de handhaving van het integraal handelsvestigingsbeleid. Lees meer over het Integraal handelsvestigingsbeleid.

Delen: