BITS-project wint prestigieuze REGIOSTARS award

Publicatiedatum

Voor het Interreg Noordzeeproject BITS is 9 oktober voortaan dé dag dat ze een Europese REGIOSTARS Award in de wacht sleepten. 262 projecten streden voor een award in vijf verschillende categorieën. BITS waagde zijn kans in de categorie 'a connected Europe' en kwam na een geslaagde pitch op de European Week of Regions and Cities als winnaar uit de bus.

Winnaars Regiostars Awards 2024

Met BITS (Bicycles and Intelligent Transport Systems) verbeterden Stad Brugge, provincie Antwerpen, VIVES, Cycling Industries Europe en andere partners uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken de veiligheid en het comfort van fietsers in de Noordzeeregio. De Nederlandse provincie Overijssel (NL) nam de projectleiding op zich.

Hogere verkeersveiligheid voor fietser

BITS ontwikkelde tools en testte innovatieve oplossingen in meer dan 30 pilots. Ze installeerden sensoren op fietsen om de luchtkwaliteit te meten, testten slimme systemen om fietsparkings gemakkelijker te vinden en maakten oversteekplaatsen veiliger.  Door fietsers te tellen en hieraan beloningen te koppelen stimuleerden ze het fietsgebruik. Via digitale tools, zoals de Cycle Data Hub, verzamelden ze gegevens over fietsgebruik, infrastructuur, gezondheid, veiligheid, klimaatimpact en prestaties van fietsbedrijven.

Waarom de Regiostars Awards?

De Europese Commissie reikt deze prijs elk jaar uit aan inspirerende projecten, die mede mogelijk zijn gemaakt met EU-subsidies uit het Cohesiefonds. De projecten versterken de regionale economie en de sociale ontwikkelingen. Daarbij draait het om samen oplossingen te vinden voor uitdagingen. Evenals om andere regio’s daarmee te inspireren en de kennis te delen voor verdere ontwikkeling. Meer over de awards.

Wil je in 2025 met jouw project meedingen naar een REGIOSTARS award? Neem dan contact op met het Secretariaat van jouw Interregprogramma.

Meer weten? Lees het volledige persbericht over alle winnaars in de verschillende categorieën

Delen: