CleanTechPunt sensibiliseert jongeren rond energie en klimaat

Publicatiedatum
CleanTechPunt sensibiliseert jongeren vanaf 14 jaar rond het thema energie & klimaat. Ze kunnen nu met een mobiele opstelling spelenderwijs aan de slag met zonnepanelen en windmolens om zelf elektriciteit te maken. CleanTechPunt kreeg VLAIO steun via het STEM-partnerschap van 2022.
Jongeren tijdens de co-creatie van de opstelling © CleanTechPunt

Experimenteren met duurzaamheid op kamp

CleanTechPunt laat jongeren vanaf 14 jaar experimenteren met duurzaamheid in hun vrije tijd. Het doel is om jongeren warm te maken voor een technische opleiding. Via een mobiele opstelling in GreenVille kunnen ze nu bijvoorbeeld spelenderwijs met zonnepanelen en windmolens zelf elektriciteit opwekken door een grote batterij te activeren. Probleemoplossend denken is hierbij de boodschap. De mobiele opstelling kan gebruikt worden op kamp en is deze zomer al gereserveerd door negen Limburgse jeugdverenigingen.

Bekijk de reportage van TV Limburg

Samenwerking met bedrijven

Ook bedrijven die inzetten op energietransitie werken mee aan het project. Ze stellen materiaal ter beschikking, delen hun expertise en motiveren jongeren zo om een STEM-studiekeuze te maken. Encon, iLumen, LRM/Kristal Solar Park en Yontec nemen deze vraag met plezier op. Zo nodigt Encon jongeren uit in hun levend labo in Bilzen waar een windturbine van 150 meter hoog staat. 

 

STEM-partnerschap

CleanTechPunt kreeg VLAIO steun via het STEM-partnerschap van 2022.

Alles over STEM

 

Delen: